Bilge ile Kaplan arasında tartışma

Bilge ile Kaplan arasında tartışma

Türkiye’nin Sesi Partisi (SES Partisi) Genel Başkanı ve Kars Eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile HDP Şırnak Eski Milletvekili Hasip Kaplan arasında sosyal medya üzerinde tartışma yaşandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgen, “Yeniden Kars Belediye Başkan adayı olacak mı?” şeklindeki soruya “Partiler üstü bir yaklaşımla şehre hizmet etmeyi düşünen insanlarla bir ekip kuralım istiyoruz. Anketler şunu çok net gösteriyor: Kişi olarak açık ara önde gözüküyoruz ama bunun bir ortaklaşmaya dönüşmesi bizim için daha motive edici olur” şeklinde yanıt verdi.

Bilgen’in bu açıklamalarına Kaplan, “Kayyım atanınca kaldırımda iki rekat namaz kılmıştı, bu sefer kazanırsa cenaze namazını kılacak. Ama Ayhan Bilgen asla akıllanmayacak. Yaranarak değil, direnerek siyaset yapılır” paylaşımında bulundu.

"Neden özgürsün" sorusuna "17 ay tutuklu kaldım" cevabı

HDP'li eski vekillerin devam eden sözlü tartışmasında bunun üzerine Bilgen, Kaplan’a “Biz bu kadarını yapabiliyoruz. Siz Avrupa'da hepimiz adına direniyorsunuz!” yanıtını verdi.

Kaplan’ın “Çok güzel, arkadaşların Kobani davasında tutuklu. Sen özgürsün neden?” sorusuna ise Bilgen “Ben o davadan iki kez tutuklanıp 17 ay tutuklu kaldım. Davada 108 sanık var ve 18 kişi tutuklu. O kişilerin tutukluluk gerekçesi, serbest kalanların cezaevine girmemek için senin gibi yurtdışına çıkmış olması. Bence sen köpeğinle keyfine bak. Gariban Kürt çocukları bedel ödemeye devam etsin” karşılığını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER