Aslan Tatar neyin peşinde, güzel...

Aslan Tatar neyin peşinde, güzel...

Şırnak Ak Parti Milletvekili Aslan Tatar Şırnak il ve İlçeleri için Bakanlarla, Bürokrasinin üst düzey yöneticilerle ara vermeden görüşmelerine devam ediyor. Gerçekleşen görüşmelerde ya Şırnak ilçelerinden bir ilçenin sorunu yada İlin sorununu dile getirerek çözümünü talep etmekte olduğu öğrenildi. Tatar bu çalışmaların kapsamında görüşmelerine ara vermeden devam ederken, gerçekleşen bir görüşme çok önem arz ederek ön plana çıktı. Tatar, Cumhurbaşkan yardımcısı ile gerçekleştirdiği görüşmede bir ilke imza atarak herkesi heyacanlandırdı. 

Aslan Tatar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la gerçekleştirdiği görüşmede Şırnak ilinde çıkarılan petrolden, Şırnak iline pay istiyerek talebini dile getirdi. 

Tatar taleplerini Cumhurbaşkanı makamına ilettiklerini, taleplerinin takipçisi olacaklarını söyledi. 

PETROL ÇIKAN YERE DE PAY HAKKI TALEBİ!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşen milletvekili heyeti açıklamada şunları ifade etti,

Görüşmede 3213 Sayılı Maden Kanunu’na göre çıkarılan madenin ocak başındaki fiyatının %4’ü ‘Devlet Hakkı’ olarak ayrıldığını ve bu “Devlet Hakkı’nın” yarısının ise madenin çıkarıldığı illerdeki Özel İdare ve İlçelerde de Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarıldığını vurguladık.

Türk Petrol Kanunu’nda ise ‘Devlet Hakkı’ ile ilgili olarak petrolün çıkarıldığı İl’e herhangi bir pay ayrılmadığını söyledik. Bölgemizin kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla Maden Kanunu’nda olduğu gibi petrolün çıkarıldığı İl’e verilmesi gerektiğini tüm detayları ile görüştük."

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Yapılan açıklamada, konunun takipçisi olunacağı belirtilerek "Bu konunun takipçisi olduğumuzu değerli hemşerilerimizle paylaşıyor, Türkiye Yüzyılı’nın özellikle bölgemizde yaşanacağını vurguluyoruz.” denildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2023, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER