Sinangoga saldırı: 2 ölü 5 yaralı

Sinangoga saldırı: 2 ölü 5 yaralı

İngiltere'nin Manchester kentindeki bir sinagogun dışında meydana gelen bıçaklı saldırıya polis müdahale etti.

Greater Manchester Polisinden yapılan açıklamada, kentteki Heaton Park Sinagogu'nun dışında bir kişinin, aracını kaldırımda yürüyenlerin üzerine sürdüğü ifade edildi.

Ardından o noktada bir kişinin bıçaklı saldırı düzenlediği kaydedilen açıklamada, silahlı polislerin olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Bıçaklı saldırıda yaralanan kişinin güvenlik görevlisi olduğu aktarılan açıklamada, polisin bir kişiye ateş ederek müdahalede bulunduğu ifade edildi.

Vurulan şahsın bıçaklı saldırgan olduğuna dikkati çekilen açıklamada, aracın çarpması veya bıçaklı saldırı nedeniyle de 5 kişinin yaralandığı kaydedildi.

2 kişi öldü

Greater Manchester Polisinden daha sonra yapılan açıklamalarda da saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Üzerinde şüpheli eşyalar bulunduğu için polisin vurarak müdahale ettiği saldırganın da "muhtemelen" öldüğü belirtilen açıklamada, bomba imha ekiplerinin incelemesinin ardından saldırganın durumuyla ilgili net açıklamanın yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, saldırıda yaralanan 3 kişinin durumunun ağır olduğu, sinagogda devam eden ayine katılanların ise çevre güvenliği sağlandıktan sonra tahliye edildiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2025, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER