Selahadini Eyübi kuran kursuna ne oldu

Selahadini Eyübi kuran kursuna ne oldu

İdilli hayır severler tarafından Turgut Özal mahallesinde inşa edilen, Selahaddini Eyübi Kuran Kursu olarak medrese eğitim veren bina, hendeklerden sonra mahallede başlatılan yıkım operasyonları kapsamında yıkıldıktan sonra yerine yeni bina yapılmadan fiziki olarak ortadan kaldırıldı, yerine boş bir arazi kaldı.

Turgut Özal mahallesinde hayırseverler tarafından inşa edilen camii, kuran kursu binası hizmet verdiği dönemlerde 70 öğrenci yatılı olarak eğitim hayatlarına devam etmekteydi. Salahadini Eyübi Kuran kursu bulunduğu mahallede yaz aylarında bütün mahallenin çocuklarına yaz kuran kursu vermesiyle çocukların sayısı 500 bulmasıyla mahallenin önemli eğitim kurumların arasına giriyordu. Turgut Özal mahallesinde eğitim noktasında önemli bir konuma sahip olan Kuran Kursu hendek operasyonundan sonra yıkımına karar verilerek fiziki olarak ortadan kaldırıldı. Yıkılan binanın yerine yenisinin yapılması gerekirken bürokratların masasından kazaya uğrayarak ortadan kaldırıldı, unutuldu gitti. Mahalle sakinleri, Mahalle muhtarlığı yetkililerin, ilçe müftülüğün olaya duyarsızlığına tepki vererek şu ifadeleri kullandı. “Mahallemiz hendekler döneminde en çok zarar gören mahalle idi. Yüzlerce ev hendeklerde zarar gördü, yıkıldı, devlet yıkılan evlerin yerlerine yenilerini inşa etti. Selahaddini Eyübi Kuran kursu mahallemizde çok önemli eğitim kurumların başında geliyordu. Medrese eğitimi veren kuran kursunda 7o öğrenci yatılı olarak eğitim alıyorlardı. Yaz aylarında 300 öğrencide kuran kursu eğitimini alarak sayı 500 öğrenciye kadar ulaşıyordu. Eğitimde bu kadar önem arz eden  bir kurum küçük bir hasar almışken yıkımına karar verilerek ortadan kaldırıldı. İlçe müftülüğü bu süreçten sonra binaya sahip çıkmayarak yüz üstü bıraktı. Çünkü devlet yıkılan binaların yerine yenisini yapmaya dünden razı iken, yerine bina yapılmayan tek bina oldu. Bununda açıklaması da; Medrese eğitimine önem vermediğinden dolayı binana ya ihtiyaç olmadığını gösteriyor ki binayı fiziki olarak ortadan kaldırıldı, hem öğrencilerin idil’den ayrılmasına sebep oldular, Mahalliler olarak bu gelişmeden rahatsızız. Hayırseverlerin yardımıyla inşa etiğimiz kuran kursumuzun inşa etmesini istiyoruz. İlçe müftülük Samimi ise bir an evel inşasına başlamalıdır. Aksi takdirde araziyi diyanette bağışlayan şahıslar arazilerini ilçe müftülükten geri istiyorlar. Kendileri tekrar kuran kursu olarak inşa edecekler. Toplum olarak Kuran kursu binasına ihtiyacımız var. İhtiyaca binaen hayırseverler inşa etmişti. Tekrar inşa edilmesi için yetkililerin bir adım atmasını bekliyoruz.” Dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Necmeddin Akyüz
Necmeddin Akyüz - 4 yıl Önce

Selahaddin Eyyubi Kuran Kursunun yıkılıp yerine yenisinin yapılmadığını kim söyledi?
Peki Sosyal Konutlar Camiinin avlusunda yapılan 6 katlı yatılı kuran kursu nedir?
Sadece bir defa gidip baksaydınız anlardınız. Ayrıca bilmediğiniz konuda haber yapacağınıza zahmet edip sorsaydınız aslı olmayan haber yapmak zorunda kalmazdınız.... daha söylenecek çok şey var ama bu kadar yeter sanırım.

Yavuz cağlı
Yavuz cağlı - 4 yıl Önce

İdil haber şimdiye kadar nerdeydiniz niye bukadar zaman geçti gündeme gelmedi çoçuklarımız uzak yerlere okutmaya günderiyoruz yekilerden açil bir şekilde el atsın

SIRADAKİ HABER