Futbolcular çözüm bekliyor: Gündelik işlerde çalışıyoruz

Futbolcular çözüm bekliyor: Gündelik işlerde çalışıyoruz

Lig maçları Ekim sonuna ertelenen amatör futbolcular, 8 aydır çözüm beklediklerini ve gündelik işlerde çalışmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Üvey evlat muamelesi görüyoruz” dedi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz günlerde koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle amatör lig maçlarını Ekim ayı sonuna kadar erteledi. Karar, amatör takımlarda yer alan ve sayıları 70 bini aşan sporcular tarafından tepkiyle karşılandı. Profesyonel liglerin yeniden başlamasına rağmen kendi liglerinin ertelenmesine tepkili olan sporcular, 8 aydır gelirlerinin olmadığına işaret ederek, ya günlük işlerde çalışmak zorunda kaldıklarını ya da “açlığa mahkum” olduklarını kaydetti. 

‘ÜVEY EVLAT GİBİYİZ’

8 yıldır İstanbul Alibeyköy’deki Karadolap Spor Kulübü’nde oynayan Murat Bozkuş, bu yıl oyunculuk hayatının sona erebileceğine söyledi. Maddi açıdan büyük sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Bozkuş, “Çünkü çoğu amatör futbolcu parasını buradan kazanıyor. TFF amatörlere üvey evlat gözüyle bakıyor. Hiçbir şekilde yenilik yapılmıyor, kolaylık sağlanmıyor. Büyük liglerde futbol oynanırken amatörde halan oynanmıyor. Oranın daha profesyonel olmasına mı bakıyorlar bilemiyoruz. Sonuçta bir insan bu hastalığı kapabiliyorsa, orada da kapabilir. ‘Amatörde olur da profesyonelde olmaz’ mantığını çözemedik. Kendimizi üvey evlat gibi hissediyoruz” diye konuştu.  

‘EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ’

Uzun süredir gelirleri olmayan futbolcuların günlük işlerde çalışmak durumunda kaldığını ifade eden Bozkuş, Mart ayından beri liglerin açılmasını beklediklerini kaydetti. Kendisinin de bir süredir özel bir şirkette çalıştığını aktaran Bozkuş, “Yeni evlendiğim için çalışmak zorundayım. Çevremizdeki arkadaşların birçoğunun kendini geçindirecek işi de yok. Evli olup çocuğu olan insanlar var ama evine ekmek götüremiyor” ifadelerini kullandı. 

Bokuş, TFF’ye de çağrıda bulunarak, şunları söyledi: “Hem maddi hem manevi açıdan sıkıntılar yaşıyoruz. Amatörlerin elinin tersiyle dışa itilmesini doğru bulmuyorum. Amatörde profesyonelden fazla futbolcu var. Bir an önce amatöre de bir çare bulunması gerekiyor. Top oynamak istiyoruz.” 

GELİRLER DÜŞTÜ

Karadolap Spor Kulübü Antrenörü Bektaş Çiçek ise, amatör kulüplerin çoğunluğunun dernek statüsünde olduğu için üye bağışları, belediye ve resmi kurumlardan aldıkları yardımlar ile geçinebildiklerini söyledi. Maddi gelirleri kısıtlı olan kulüplerin pandemi ile birlikte daha da zora düştüğüne dikkati çeken Çiçek, “Pandemi olduktan sonra birçok kulübün derneği, lokali kapandı. Gelir kaynakları düştü. Zaten kendi sahası olan kulüp hemen hemen hiç yok. Sahalarının üzerinden gelir elde eden kulüpler de halı sahalar kapalı olduğu için gelirleri düştü. Ona rağmen fatura ve vergi ödenmesi, çalışan elemanların maaşlarının ödenmesi devam etti. Amatör kulüplerin elindeki paralarda bu süreçte bitti” dedi. 

‘KULÜPLERİN FİKRİ ALINMALIYDI’

Sağlık koşullarının ve giriş-çıkış kontrollerinin sağlanabileceği sahalarda amatör liglerin yeniden başlaması gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Amatör Futbol Federasyonu ligleri ertelemek yerine, kulüplerden fikir almalıydı. Kulüpler sezon planlamasına göre hareket ederek ciddi maliyetler yaptı. Dolayısıyla onların mağdur olmaması için liglerin oynatılması gerektiğini düşünüyorum” diye belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER