Rektör açıkladı “Ziraat fakültesi taşınacak mı” ?

Ziraat fakültesinin idililer için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Merhum rektörümüzün İdillilere olan armağanı, bize de emanettir. Bu iki değerden dolayı sizlere söz veriyorum Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınmayacak idilde kalacaktır.” Dedi.

Rektör açıkladı “Ziraat fakültesi taşınacak mı” ?

Rektör açıkladı “Ziraat fakültesi taşınacak mı” ?

İMYO fidan dikimi törenine katılan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Emin Erkan günlercedir gündemde olan ve ilçe halkını tedirgin eden “Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınıyor” ideası üzerine basına ve kamuoyuna açıklama yaptı.  Rektör M.Emin Erkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “ İdil Ziraat Fakültesi Şirnak Üniversitesi için çok önemli bir fakülte, fakülteyi Şırnak’a taşınmak gibi bir ideamız yok. Tam aksine hepimizin fakülteye sahip çıkması gereken bir aşamadayız. İdilli iş adamlarımızın, ziraat fakültesine, İMYO okulunda okuyan öğrencilerimize burs vererek cazip hale getirerek, aileler, çocuklarını başka bir üniversitede ziraat fakültesi okuyacaklarına, İdil’de kendi kapılarında bulunan ziraat fakültesini tercih etmesini sağlayarak çaba harcamalı, bu çaba öğrenciler arasında bir farkındalık yaratmalıdır. İdililer ziraat fakültesine, toplumsal destek, ekonomik destek sağladıkları taktirde fakültemiz daha çok gelişecektir, gözde olacaktır, bölgede en çok tercih edilen ziraat fakültelerinin arasında olacaktır. Bizler, ziraat fakültesine karşı bu görevimizi yerine getirmeliyiz. Ziraat fakültesi Şırnak’a taşınıyor dedikodularını bırakarak, asılsız söylentilere itibar etmeyerek, Ziraat fakültemizi nasıl geliştirebiliriz ona çalışmalıyız. Zaman kaybetmeye hiç tahammülümüz yok. Ziraat fakültesinin idililer için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Merhum rektörümüzün İdillilere olan armağanı, bize de emanettir. Bu iki değerden dolayı sizlere söz veriyorum Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınmayacak idilde kalacaktır.” Dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
davut yalçın
davut yalçın - 5 yıl Önce

bandırma den selamlar idil li olarak merhümün mirasına göstermiş olduğunuz saygıden dolayı şükranlarımı sunarım çok teşekkürler Allah razi olsun saygılar..

M.kadri baştuğ
M.kadri baştuğ - 5 yıl Önce

Prof.dr. M. Emin Erkan hocamıza bir idilli olarak çok teşekkür ederim....

SIRADAKİ HABER