Meyveciliğin geliştirmesi projesi kapsamında 22 bin meyve fidanı dağıtıldı

‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında 22 bin dağıtımını yaptık. Son yıllarda İlçemizde ciddi bir gelişme var. Bizde bu çiftçilerimizin yönelimini idil ziraat odası diğer yöresel fonlarla desteklemekteyiz" dedi.

Meyveciliğin geliştirmesi projesi kapsamında 22 bin meyve fidanı dağıtıldı

Meyveciliğin geliştirme Projesi kapsamında idil ve köylerine 22 bin fidan dağıtıldı. Meyve fidanların dağıtımı Ziraat Odası Başkanlığı Eğitim merkezinde yapıldı. Fidan Dağıtım törenine İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve daire amirleri katıldı.

İdil merkez ve köylerindeki kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla “Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında çiftçilere yaklaşık 22 bin Fidan, zeytin, Fıstık Badem, Nar, orman ağaçları dağıtımı yapıldı. İdil Ziraat Odası Başkanlığına Bağlı Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan fidan dağıtım törenine, idil Kaymakamı Zafer Sağ, idil Cumhuriyet Başsavcısı Rıdvan Avcı, ilçe jandarma komutanı Serkan Engin, ilçe Emniyet Müdürü İzzet Güner, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, Tarım ve orman ilçe Müdürü Osman Alçı, görevli teknik personeller ve çiftçiler katıldı. Tarım Ve Orman Bakanlığın Desteğiyle İdil Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağanın Katkılarıyla idil yeşillensin Ağaçlandırma Projesi ve ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında 22 bin dağıtımını yaptık. Son yıllarda İlçemizde ciddi bir gelişme var. Bizde bu çiftçilerimizin yönelimini idil ziraat odası diğer yöresel fonlarla desteklemekteyiz" dedi. idil Ziraat Başkanı Ahmet Yağan Yaptığı Açıklamada Bize Destek Olan Tarım Ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye Şırnak Valimiz Mehmet Aktaş’a, Ve İdil Kaymakamımız Zafer Sağa Çok Teşekkür ederim dedi.   

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER