Mersin Milletvekili Ekmen İdil'de ' Fakülteme Dokunma' eylemine ziyaret

Mersin milletvekili Emin Ekmen Fakültime dokunma eylemini ziyaret ederek İdil'lilere destek vererek Şırnak Üniversitenin kararı gözden geçirmesini istedi.

Mersin Milletvekili Ekmen İdil'de ' Fakülteme Dokunma' eylemine ziyaret

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve Genel Başkan Başdanışmanı Ali İhsan Merdanoğlu, İdil’i ziyaret ederek Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin taşınma kararının gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi. 

“İdil Ziraat Fakültesi’nin Şırnak Merkez’e taşınma kararına karşı bir duyarlılık göstermek için buradayız. İdil Ziraat Fakültesi 10 yaşında, en az 3 yıldır tam öğrenci kapasitesiyle faaliyet gösteriyor. Yeni bir binanın yapımı için yer tahsisi var, ziraat uygulamaları için 2200 dönümlük yer tahsisi var. Tüm bu imkânlar varken ve en önemlisi İdilli hemşerilerimiz yıllardır fakülteye bu kadar sahip çıkıyorken, fakültenin merkeze taşınma kararına karşı çıkıyoruz.”

“İdil yetiştirdiği öğrencilerle hem yurt içinde hem de yurt dışında fark oluşturuyor.”

Rektörlüğe ve üniversite yönetim kuruluna bir ziyarette bulunarak taleplerini ileteceklerini belirten Ekmen, İdil’in hem yurtiçinde hem de yurtdışında üniversitelere gönderdiği öğrenci sayısıyla ve akademisyenleriyle fark oluşturan bir ilçe olduğunu ve fakültenin merkeze taşınmaması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2023, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER