Köylü pazarına ne olacağına kimse karar veremiyor

Köylü pazarına ne olacağına kimse karar veremiyor

Köylü pazarı taşınıyor kimsenin haberi yok. 

İlçe merkezinde ilçe jandarmaya ait arazide ekonomik hayatına devam eden Köylü pazarı son günlerini yaşıyor. Yukarı mahallede bulunan Köylü pazarının yerleşkesi ihale yoluyla satıldığı için pazar esnafın tedirgin bekleyişi devam ediyor. Esnaf yetkililerinin kendilerine bir yer göstermediğinden dolayı tedirgin olduklarını belirtti. Bir kaç ay sonra alanda inşaat çalışması başlayacağını ifade eden pazar esnafı nereye taşınacaklarını bilmedikleri  söylediler. Köylü Pazari yerinin merkezi bir yer olması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, köylerin üretikleri meyve, sebze, peynir, pekmez, yumurta,zeytin daha bir çok ürünün satıldığı pazarın önemli bir pazar olduğunu dile getirilirken, köylü pazarının ilçe merkezinde vatandaşın rahat ulaşabildiği bir yer olması gerektiğini açıkladılar. 

Köylü pazarına, İdil lisenin yeri tahsis edilsin

Köylü pazarı esnafı, vatandaşlar, köylü pazarına İdil lisenin yerleşkesini tahsis edilmesi istedikleri ifade edildi. Yerleşkede daha modern köylü pazarı, şarküteri, kuruyemiş bölümlerde açılarak daha kapsamlı bir alışveriş merkezi kurulabileceği dile getirildi. İlçe merkezinde önemli merkez olacağını açıklayan vatandaşlar belediyenin, esnaf sanatkar odasının vatandaşların talebi doğrutulsunda hareket etmesini önemle açıkladılar.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2023, 18:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adar
Adar - 1 yıl Önce

İdil halkı daha güzel bir halk pazarı yerini hak ediyor. Bu yeni yapılacak hem daha modern hemde geniş ferah olmalı,bu yüzden sadece geçici çözümler değil yada bir seçim yatırımı olarak değil,dilin doğasına halkına saygı duyarak yapılması gereken bir çalışma olarak görülmeli,1995 ten beri varlığını sürdüren pazar esnafları mağdur edilmemelidir. Çünkü onlar yılardır köy halkının bir nevi yardımcı kollarıdır. Sütünden ,peynirinden ,kavunundan karpuzun fan daha nice güzel ve doğal ürünleri biz İdil halkına getiren köy halkımızı da mağdur etmemelidir. Gerek belediye veya mülkü amirler , İdil sanayi ve ticaret başkanlığı , diğer parti ilçe başkanları bu konuda mutabık sağlanmalı ve ilçe merkezine en uygun yeri tehsiz edip yapılmalı. 20 yakın esnaf var orda. İdil acil ihtiyacı . Lütfen duyarlı olun. Halk Pazarı Hepimiz içindir.

SIRADAKİ HABER