Kızılay İlçe temsilcisi bir yıllık çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı

Kızılay İlçe temsilcisi bir yıllık çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı

İdil Kızılay Temsilcisi Mehmet Akdeniz kızılay temsilciliğin ilçe merkezinde yürüttüğü bir yıllık çalışmalarını kamoyu ile paylaştı. Akdeniz bir yıllık çalışmaları hakkında şu ifadelere yer verdi. "Bu hayırlı görev tevdi edildikten hemen sonra öncelikle yapacağımız çalışmaların mihengi olan ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi tespit etmenin telaşına girdik.

Çok şükür sağlam ve özverili bir ekip ile yaptığımız bu önemli ve hayırlı çalışmaları, her geçen gün artırarak kayıt altına aldık ve çalışmalarımızı kurumsal hale dönüştürdük. İlçemizde şu ana kadar aralarında yetimlerimizin de bulunduğu öncelikli hedef kitlemizi belirlemiş durumdayız. Tespitini yapamadığımız ve ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen ailelerimiz de duyarlı vatandaşlarımız tarafından bize iletilmekte olup zaman içerisinde durumları değerlendirilmektedir.

Yapılan yardımlar ve ihtiyaç duyulan kalemler arasında sınırlama yapmadan ihtiyaç sahibi ailelerimizin taleplerini imkânlarımız dâhilinde karşılamaya çalışıyoruz.

Ayni olarak yaptığımız giyim, gıda, konserve et, ev eşyası gibi yardımlarımızın yanında nakdi olarak sağlık, eğitim, barınma yardımlarını da yapmaya çalışıyoruz. Her geçen gün tespitlerimiz devam etmekte olup ihtiyaç sahibi yeni aileler listemize dahil olmaktadır.

Bu ailelerimizin ihtiyaçlarını gidermede ve yaşam koşullarını iyileştirme adına kendimizi sorumlu hissediyoruz.

Biz nasıl ki marketten kuru gıdamızı, meyvemizi ve ihtiyaç duyduğumuz malzemeleri düzenli alıyorsak tespit ettiğimiz bu ailelerimizin de ihtiyaçlarını bu şekilde karşılamak istiyoruz. Düşünsenize düzenli bir geliriniz yok, hane sayınız da fazla ve size karşılıksız olarak aylık ya da ihtiyaç duyduğunuzda bu ihtiyaçlarınız düzenli olarak karşılanmaktadır.

Çok şükür, Kızılay Giyim Mağazamızı açtığımızdan beri giyim konusunda bu hizmeti yapabiliyoruz. Ancak gıda kaleminde bu hizmeti sunmak için yerelden destek almamız gerekiyor ve bunu ancak yerel imkânlarla yapabiliriz.

Bundan dolayı daha önce belirttiğim gibi ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda konusunda düzenli destek olmak için ve yaşam koşullarını iyileştirme adına esnaflarımızdan, varlıklı ailelerimizden, işadamlarımızdan bize destek vermelerini bekliyoruz.

 Yüce Allah sahip olduklarımızla, bir ailenin ihtiyacını gidermek, bir yetim evladımıza kol kanat olmak için bizleri sınıyor olabilir. Bağışların yerlerine ulaşması noktasında gönülleri müsterih olsun. Gönül rahatlığı ile bize bağışlarını yapabilirler ve çalışmalarımızda gönüllü olarak bizlere de eşlik edebilirler.

Bundan gayet hoşnut oluruz. Ayrıca biz yorulmaya, koşmaya, terlemeye bu hayırlı çalışmalarda, kutsal bir görev bilinci ile hamallık yapmaya razıyız. Bu hayırlı çalışmaları gönüllük esası üzerine manevi bir haz duyarak ifa etmeye çalışıyoruz. Yeter ki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yaşam koşulları iyileşsin, yetim evlatlarımızın yüzü gülsün.

Öte yandan yardım çalışmalarımızı yaparken ailelerimizin yaşam koşullarından kendimize öğüt de alıyoruz. Bir yıllık çalışmamız boyunca şahit olduğumuz nice ibretlik hadiseler karşısında derin düşüncelere daldık. Gah üzüldük gah sahip olduklarımızla yetinerek kanaatkarlığın ne kadar önemli olduğunu daha fazla anladık.

Bazen de ailelerimizin yaşam koşullarından bazı arkadaşlarımız etkilenerek günlerce gözlerine uyku girmedi. Çarşıda gördüğünüz, tanıdığınız insanın meğer ev hayatının, yaşam koşullarının, geçim sorununun ne kadar da farklı olduğunu, ciddi anlamda ihtiyaç sahibi olduğunu yaptığımız ziyaretlerle anladık.

Gücümüz yettiğince yardımcı olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bir nebze de olsa bu ailelerin ihtiyaçlarına derman olduysak kendimizi bahtiyar hissediyoruz.

Bu hayırlı çalışmalarımızın daha da artması ve düzenli hale gelmesi için hayırseverlerimizden destek bekliyoruz.

Bu vesileyle İdil Ziraat Bankası nezdinde bulunan İBAN numaramızı da paylaşmak istiyor, yardımlarınızı bekliyoruz.

KIZILAY İDİL TEMSİLCİLİĞİ

İDİL ZİRAAT BANKASI

ŞUBE ADI : 629-İDİL/ŞIRNAK ŞUBESİ

HESAP NO : 629000018687587

IBAN : TR110001000629000018687587

Çalışmalarımızdan İdilli vatandaşlarımızı bilgilendirme adına 2021 yılında yapılan faaliyetlerimiz aşağıya çıkarılmıştır.

1- Ziyaret edilen hane sayısı (merkez ve köy) 624 hane ziyaret edilmiştir

2- Ziyaret edilen köy sayısı 52 köy ziyaret edildi.

3- Yerel imkânlarla nakdi destekte bulunan aile sayısı 9 aile, (toplam nakit destek 7.500 TL)

4- A101 alış veriş kartı desteği 33 adet (300 TL değerinde toplam 9.900 TL)

5- A101 Zincir Market ile yapılan kod Anlaşması 250’şer TL’den 115 haneye toplamda 28.750 TL değerinde alışveriş kodu verildi.

6- Dağıtılan gıda kolisi sayısı 249 adet

7- Dağıtılan konserve et sayısı 534 adet

8- Ramazan Ayı nakit yardımı 500’er TL’den 302 haneye toplamda 151.000 TL nakit yardımı yapıldı.

9- Giyim desteği 426 kişiye toplam 1.973 adet kıyafet ve 340 adet ayakkabı verildi

10- “1 Bot 1 Mont” Kampanyasından istifade ettirilen yetim sayısı 195 yetim evladımıza bot ve mont verildi. Sonraki süreçte bu sayı daha da arttı.

11- Hayırsever bir esnafımız ile yapılan zekât dağıtım çalışması 500’er TL’den 31 haneye toplamda 15.500 TL nakit yardımı yapıldı.

12- Genel merkezimizin desteği ile 3 ihtiyaç sahibi ailemize muhtelif ev eşyası alımında destek olmak adına 10.500 TL nakit destekte bulunulmuştur.

13- Genel merkezimizin desteği ile 2 ihtiyaç sahibi ailemizin hasta fertlerinin tedavisi için sağlık yardımı olarak 10.000 TL nakit destekte bulunulmuştur.

14- Eğitim Yardımı Genel merkezimizin desteğiyle ekonomik durumları yetersiz olan 3 üniversite öğrencimize tek seferlik yardım olarak 4.500 TL nakit desteğinde bulunulmuştur.

15- Genel merkezimizin desteğiyle maddi durumları yetersiz olan 4 ailemize, 2022 yılı için 12 aylık kira desteği sunulmuştur.

16- LGS ve üniversite sınavına hazırlanan 6 öğrencimize yerel imkânlarımızla ve ilçemizdeki iki kırtasiyemizin desteğiyle kendilerine yardımcı kaynak kitap desteğinde bulunuldu.

17- Yerel imkânlar (bağışçılarımızın desteğiyle) maliyeti 30.500 TL olmak üzere toplamda 3 ailemize toplamda 3 adet buzdolabı, 2 adet televizyon ve ünitesi, 2 adet çekyat, 2 adet çamaşır makinası, 11 adet sünger yatak, 11 adet battaniye, 12 adet halı, 1 adet fırın, 1 adet elbise dolabı, 24 adet yastık, 1 adet ütü ve masası, 2 adet elektrikli süpürge, 1 adet ısıtıcı, 2 adet çalışma masası, 2 adet perde ve 2 adet masa verilmiştir.

İnsanı iyilik yaşatır…

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2022, 08:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal Nas
Cemal Nas - 2 yıl Önce

Yukarıda saydığınız kişilere yardım eli uzattığınız için;Allah emeği geçen herkesten razı olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER