Soba Faciası Anne Baba hayatını kaybetti

Soba Faciası Anne Baba hayatını kaybetti

 Kızıltepe ilçesinde 5 çocuklu anne ve babanın ısınmak için salonda bulunan közleri kovaya koyarak yatak odalarına koyduğu ve kovadan yayılan karbonmonoksit gazıyla zehirlenerek hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.

Olay, Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Atatürk Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Memduh Emen ile Lamia Emen çiftinin, gece yatmadan önce salonda bulunan sobadaki közleri kovaya koyarak yatak odalarına götürdüğü öğrenildi. Emen çiftinin çocukları anne ve babalarının cansız bedenini görünce akrabalarına haber verdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre çiftin karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirtildi. 5 çocukları olan Emen çiftinin naaşları, Cumhuriyet Savcılığının yaptığı inceleme sonrasını olay yerine gelen cenaze aracı ile Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kızıltepe Kaymakamı uyarmıştı

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, birkaç gün önce sosyal medya hesabı üzerinden soba zehirlenmelerine dikkat çekmiş ve uyarılarda bulunmuştu. Sobanın değil ihmalin ölümlere yol açtığına dikkat çeken Kaymakam Çam, sobaların öncelikle temizlik ve bakımının yapılması gerektiğini, baca ve soba borularının temizlenmesinin önemli olduğu ifade etmişti. Kaymakam Çam mesajında, "Gece uyurken sobaya herhangi bir kömür veya benzeri bir madde atılmaması, sobanın yanık bırakılmaması çok önemlidir. Eğer karbonmonoksit zehirlenmesi geçirdiğinizi düşünüyorsanız; hemen camlar açılmalı ve ortamın havalandırılması sağlayın. Hızla ortamdan uzaklaşın ve açık havaya çıkın. 112 acil yardım servisini arayın" ifadelerine yer vermişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER