İdil'in köylü pazarı ortadan kaldırıldı

İdil'in köylü pazarı ortadan kaldırıldı

İdil Köylü pazarı Cuma günü kepenkleri kapatarak tarihe karışacak. Pazarda bulunan manavlar, marketler, seyar satıcılar kendi başlarının çaresine bakmak için arayışa girdiklerini ifade edildi.
Köylü pazarının ilgisizlikten kapandığını ifade eden vatandaşlar yaşanan duruma şaşırmadıklarını söylediler. İdil'de bir çok kurumun kapandığını, bir çok kurumun taşınması gündemde olduğu bir dönemde köylü pazarının kapanması doğal bir gelişme olarak değerlendirildi.

Köylülerin ürettiği ürünlerin satıldığı pazar kepenklerini indirirken Kaymakamlığın, Belediye Başkanlığın sessiz kalması vatandaşların tepkisine neden olduğu ifade edildi. Pazarın başka bir yere değil tamamıyla piyasada ortadan kaldırması ise vatandaşların tepkisini artırırken sorumlu kurumların sessizliği devam ettiği söylendi.
Köylü pazarı yarın kepenklerini kapatacağı, pazarda bulunan işyerleri her biri başka bir yere taşınacağı söylendi. Köylüler üretikleri ürünleri ise nerede satacaklarının belirsizliğini koruduğunu kaydedildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aynur
Aynur - 10 ay Önce

İdil halkı bunu hak etmiyor. Bu sorumsuzluğun tek sebebi ilk önce halk ve sonra hdp dir. Zamanında İdil’e gereken değerleri vermediler. İlçeye bakıyorsun her taraf çöp toz yeşil alan yok. Yazık ya. Bakın şuna idil halk pazarı yeri olan yer : YEŞİL ALANDIR. bunu herkes biliyor. Üç beş kişi toplanmış arsa almış ve yeşil alanı kendi topraklarına dahil etmek için her merciyi kullandılar.( STK siz neden sus pus olmuşsunuz yoksa sizinde payınız mı var ? hepiniz biliyorsunuz orda yeşil alan var.) Ve başardılar. Bakın halk istese onlar oraya çivi bile çakamaz. Gidin şikayet edin, orda yeşil alan var. Ama gene bize ne diyeceksiniz. Su sorunu ,çöp sorunu , toz sorunu , halk pazarı yeri,yolların bozuk olması kimin umrunda. İDİL SAHİPSİZ! İDİL SAHİPSİZ!!

Aydın
Aydın - 10 ay Önce

Çözüm çok basit ; cumhuriyet meydanı var, o kadar araç boş boş duruyor orda. Ne bir park yeri ücreti var nede ilçe bir katkısı , bari köylüye katkısı olsun. Çıkartın o arabaları halk pazarı yeri olsun. Bir sürü merkez okul var etkinlik kutlamak için. Haftaya herkes kavunu ,üzümü , karbuzunu peynirini getirip koysun. Halk ürünlerini nerde satsın.

SIRADAKİ HABER