İdil'ilerin de aralarında olduğu 24 kişiye gözaltı

İdil'ilerin de aralarında olduğu 24 kişiye gözaltı

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeler ile Siirt’te bir kişinin alınmasıyla birlikte gözaltına alınanların sayısı 24’e yükseldi. Dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlar Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Gözaltına alınanlar için uygulanan 24 saat avukat kısıtlılığı bugün kaldırıldı. 

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınanlara ilişkin yapılan açıklamada, 3 kişinin serbest bırakıldığı 21 kişinin ise ifade işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Gözaltı gerekçesi hakkında herhangi bir bilgi edinilemezken, gözaltına alınanların yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle: “İdil ilçesinde Medya Hezar, Cizre ilçesinde, Barış Anneleri Meclisi üyesi Nebahat İşçi, Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) üyesi Hüseyin İnedi, Birca Belek Dil ve Kültür Derneği yöneticisi Aziz Sönmez, Mele Sait Özdemir, Şükrü Acar, Mehmet Emin Çıkmaz, Mazlum Duru, Kamil Baklık, Mustafa Çömlek, İdris Kayaalp, Selman Abay, Agit Işıklı, İsmail Nerse, Metin Mendere ve Siirt ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Berfin Can.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER