Milli Eğitim Müdürlüğü önemli bir eğitimi hayata geçiriyor

Milli Eğitim Müdürlüğü önemli bir eğitimi hayata geçiriyor

İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ÇPL, EML okullarında meslek edinme bölümlerini açarak önemli bir eğitim çalışmasına imza attı.

Doviz kurlarında yaşanan ani artış, pandemi sürecin alınan tedbirler esnafı olumsuz yönden etkileyerek bitirme noktasına getirdi. Esnaf çalışacak işçi bulamazken, işçi bulurken aidattı nasıl ödeyeceğini kara kara düşünürken, Milli Eğitim müdürlüğünün açtığı Eğitim merkezi ile esnafa ilaç gibi geldi.

Mesleki Eğitim Merkezi (MEM)  yeni uygulama ile Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerinin artık kalfalık ve ustalık belgelerinin yanında lise diploması da alabileceklerini belirtti.

Gençlere çağrıda bulunarak hem meslek öğrenmek hem de lise mezunu olabileceklerini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit, “ Esnafı kalkındırma projesi kapsamında, gençlere meslek edinme fırsattı sunuyoruz. Çalışıp para kazanırken lise diploması almak sandığınız kadar zor olamayacak. Meslek Eğitim Merkezleri ÇPL, EML okullarımızın bünyelerinde açıldı. Bu çalışmamız gençlerimize meslek edinme noktasında iyi bir fırsat olacak. Esnafımızın bu fırsatı iyi değerlendirmeleri lazım. Kayıtlar 12 ay boyunca yapılmaktadır” dedi.

kayıt yaptıracak olan öğrencilerin, hafta içi 1 gün merkezde derse girip kalan zamanını da işletmede çalışarak para kazanırken ‘Meslek Lisesi’ diploması alabileceğini dile getiren Yunus Babayiğit, “Aynı zamanda öğrenciler meslek hastalığı ve iş kazasına karşı sigorta, çalışan sayısına bağlı olarak iş yeri sahiplerine belli oranlarda verilecek olan destek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacaktır” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemall
cemall - 2 yıl Önce

gecen sorduk hayvan yetistiriciligi icin dediler başvurular bitmiş yada dediler bu bolum yok

SIRADAKİ HABER