Pandeminin Örnek İli Şırnak İl Sağlık Müdürü Atamasını Bekliyor

Pandeminin Örnek İli Şırnak İl Sağlık Müdürü Atamasını Bekliyor

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsüne karşı yaklaşık iki yıldan beri başarılı bir şekilde mücadele verildiği ülkemizde,örnek bir tedavi ve organizasyon şekli ile mücadele eden Şırnak’ta görev yapan sağlık yöneticileri Pandemi sürecinde göstermiş oldukları fedakarlık ve özverili çalışma ile başarı üstüne başarılar yakalayıp tüm Türkiye’ye örnek oldular. 
    Pandemi süreci boyunca Şırnak genelinde görev yapan bütün sağlık çalışanlarının vatandaşların sağlığını korumaya çalışırken hayatını tehlikeye atarak büyük bir fedakarlık örneği gösterdiği Şırnak’ta mevcut sağlık yöneticilerinin Şırnak’tan başka yerlere atanmaları ve yerlerine herhangi bir atamanın yapılmaması hem endişelere neden oldu.Uzun bir süreden beri Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü makamının boş olması sağlık altyapısında da aksaklıklara neden olmasından endişe ediliyor.
Adalet ve Kalkınma Partisinin iktidara geldiği günden beri Sağlık sistemine verdiği önem ile ülkemizde vatandaşların sağlığa ulaşması ve kaliteli sağlık tedavisi alınması başta komşu devletler olmak üzere tüm dünyada en hızlı kendini yenileyen ve verdiği örneklerle dünya sağlık kurumları için büyük bir örnek olup,birçok devletteki sağlık kurumları da ülkemizin Covid-19 ile mücadele çalışmasından faydalanarak vatandaşlarının sağlığını korumaya çalışıyor.

Ülkemizin sağlık alanındaki başarısı tüm dünyada örnek oluştururken Şırnak’ta sağlık yöneticilerinin göreve gelmesinde yaşanan gecikme ve ihmalkarsızlık bazen telafisi olmayan zaafiyetlere yol açmasından endişe ediliyor. Pandemi ile mücadelede Şırnak genelinde seferberlik ilan eden ve yaptığı çalışmalarla Sağlık Bakanı tarafından takdir edilen İl Sağlık Müdürü başta olmak üzere diğer sağlık yöneticilerinin başka illere atanmasından dolayı aylardır İl Sağlık Müdürlüğü makamının ve birçok hastanenin yöneticisiz olarak vekaletle yönetilmesi hastanelerin vatandaşa ulaştırdığı sağlık hizmetinde de aksaklıklara yol açtığı vatandaşlar tarafından dillendirilerek vekaletle yönetilen bir kurumun etkili bir hizmet yapamayacağı bunun içinde insan hayatını etkileyen sağlık kurumlarına gerekli olan yetkili yöneticilerin biranönce atanmasını istediklerini dile getirdiler.

-Covid-19’un Kahramanı Olan Şırnak’a Sağlık Müdürü Neden Atanmıyor
Özellikle Teröre karşı sınır ötesi operasyonların her geçen gün daha da önem kazanarak kararlılıkla sürdürüldüğü sınırın sıfır noktasındaki ve birçok operasyonun karargahı konumunda olan Şırnak’ta aylardır İl Sağlık Müdürlüğü atanmazken, başka illerde akşam boşalan Makamlar sabah yeni müdürlere devrediliyor. Ancak ilimizde aylardır İl Müdürsüz sağlık sistemi yönetiliyor. Bununla birlikte birçok kurumun da yönetici ve yönetici altındaki yardımcı yönetici boşluğu yaşandığı ve bu boşluktan dolayı da görevde olan yöneticilerin iş yükü ağırlığından dolayı görevden çekilmek istedikleri yönünde de duyulan duyumlar her geçen gün artarak devam ediyor.
Şırnak merkez, ilçe, belde ve köylerinde ikamet eden vatandaşlar virüsün her geçen gün farklı bir varyantının ortaya çıktığı bu dönemde başta İl Sağlık Müdürünün acilen atanması ile ile birlikte yönetici boşluğu yaşanan hastanelere de bir an önce yetkili kadrolardan atanma yapılarak bu boşluğun giderilmesini istediklerini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2022, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER