Cizre Acil servisteki kavgadan 3 tutuklama kararı

Cizre Acil servisteki kavgadan 3 tutuklama kararı
 Cizre İlçesinde iki gurup arasında sokakta başlayan ve hastane koridorlarında devam eden kavgada güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cizre’de 4 Kasım 2023 tarihinde Şah Mahallesi Sanayi Caddesi Civarında iki gurup arasında iddialara göre sosyal medya nedeni ile sözlü başlayan tartışma kavgaya dönüşmüş, Cizre Devlet Hastanesi Acil Servisinde devam etmişti.

Acil Servis Koridorunda tedavi olmak için hastaneye gelen vatandaşların gözü önünde yaşanan kavgada acil servisteki bilgisayarlar, yazıcılar ve diğer sağlık ekipmanları tahrip edilmiş, sağlık hizmeti sekteye uğramıştı. Yaşanan kavganın ardından Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında olaya karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 6 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Kasten yaralama ve kamu malına zarar verme suçundan savcılıkta ifade veren 6 şüpheli tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemede hakim karşına çıkan şüphelilerden M.Ş.A , C.A. ve A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer üç şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili yürüttüğü soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER