Bir husumet daha barışla son buldu

Bir husumet daha barışla son buldu

Bir husumet daha sağlanan barışla son buldu.  2015 yıllından Varlık Köyünde başlayan kavgada 2 kişi hayatını kaybetmişti. Yüce ailelerinin kan davasından dolayı yıllarca husumetleri devam etti. Yüce ailerinin arasında devam eden düşmanlıktan dolayı ailelerin sosyal hayatları, ekonomik hayatları büyük krizler yaşayarak sürdü. Yaşanan huzursuzluk toplumsal çevreye yansayarak etkisini hisetirdi. 
Alika aşiret lideri Faysal Eren öncülüğünde aşiretin kanaat öndetleri Edip Karakol, Fetah Yalman, Kolgezer Köyü Muhtarı Veli Kılıç, Varlık Köyü muhtarı  Ramazan Bulduk destekleri ile yürütülen çalışma Yücel ailelerin istekli davranmaları ile birlikte barışın sağlanmasına neden olduğu ifade edildi. 
Nusaybin Alika Aşiret derneğinde düzenlenen barış törenine binlerce aşiret mensubu katılarak o anı yaşadı. İmam Methi Ateş, İmam Yahya Acar barış töreninde kısa bir konuşma yaparak barış önemine dikkat çekti. Barışın nu dünyada önemli olduğu gibi öbür dünyada da önemi ve hayri çok büyük olduğuna dikkat çeken kpnuşmasından sonra her iki ailenin büyükleri tokalaştı. Okunan duanın ardında barış sağlandığı ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2023, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER