Timur Çeşmesinde yenileme çalışması bitti

Timur Çeşmesi 3. Yıkılıştan sonra tekrar toplumuyla birleştiğine güne şahit olduğumuz için, Allaha binlerce şükür olsun, kaymakama bizde teşekkür ederiz.

Timur Çeşmesinde yenileme çalışması bitti

Hendek olayları kapsamında molozlarla girişi kapatılan Timur çeşmesi, Belediye Başkan V.Zafer Sağ döneminde yapılan yenileme çalışması kapsamında sonra Çeşme eski haline kavuştu. Çeşme molozlardan temizlendikten sonra, çeşmeye inen merdivenler, kenar duvarların derz dolguları, çevre düzenlemesi çalışması ardında çeşme ziyaretçilerin ilgisine açıldı. Vatandaşlar, Timur Çeşmesinin yenileme çalışmasını bekledikleri bir çalışma olduğunu ifade ederken yapılan çalışma nedeniyle İlçe Kaymakamı Zafer Sağ’a teşekkür etti. Vali Yardımcısı Fatih İZMİR, Silopi Kaymakamı Can Kazım KURUCA ile Şırnak Valiliği Özel Kalem Müdürü Murat IŞILAR, Timür Çeşmesini gezerek çeşme hakkında bilgiler aldı.Süryani mahalle sakinleri İlçe Kaymakamın Timur Çeşmesine verdiği ilgiden dolayı duygulandıklarını açıklarken Timur Çeşmesi 3. Yıkılıştan sonra tekrar toplumuyla birleştiğine güne şahit olduğumuz için, Allaha binlerce şükür olsun, kaymakama bizde teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2020, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kakur Şükrü
Kakur Şükrü - 4 yıl Önce

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum bir İdil’i olarak Timur çeşmesi dedelerimizden kalan bir büyük mirastır

Vedia Togan
Vedia Togan - 4 yıl Önce

Emeği geçen her kese tavdi diyorum
Xeyin Ezich bir büyük miras ve antıka denilecek kadar bir tarihi çeşmedır

Hezex
Hezex - 4 yıl Önce

Öncelikle timur çeşmesinde ter döken emekçi kardeşlerimin sonrasında buna vesile olan devlet memurlarımıza burdan cani gönülden tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Tarih eserlerle zengin olan bölgemiz derhal turizme açılıp halkımıza gelir kaynağı oluşturmalı. Hun her hebi..

SIRADAKİ HABER