Ramazan Yağbasan Dicle nehrinde boğularak hayatını kaybetti

Yağbasan yakınları ile birlikte  Dicle nehrine gittikleri ve suya girdiği sırada akıntıya kapıldığı belirtildi.

Ramazan Yağbasan Dicle nehrinde boğularak hayatını kaybetti

Ramazan Yağbasan Dicle Nehrinde boğularak hayatını kaybetti. Yağbasan'ının cenazesi bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kurban Bayramı Tatili için Yurt dışından Şırnak’a gelen 60 Yaşındaki Ramazan Yağbasan, serinlemek için girdiği Dicle Nehrinde akıntıya kapılarak kayboldu.

Cizre İlçesinde Dicle Nehri'ne serinlemek için giren 60 yaşındaki adam, suda akıntıya kapılarak kayboldu.

-Akıntıda Ortadan Kayboldu

Şırnak’ın İdil İlçesi Sulak Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere memleketine dönen Ramazan Yağbasan,Cizre’de serinlemek için girdiği Dicle Nehrinde akıntıya kapılarak kayboldu.

Dört arkadaşı ile birlikte Dicle Nehri Kenarındaki Restorantta yemek yedikten sonra serinlemek için ilçeye bağlı Kurtuluş Köyü Çeme zeytin Mevkinde nehre giren 60 Yaşındaki Ramazan Yağbasan bir süre suda yüzdükten sonra suda çırpınmaya başladı. Akıntının fazla olmasından dolayı suda daha fazla yüzemeyen ve yorulduğunu belirten Yağbasan kıyı kenarındaki arkadaşlarına seslenerek kendisine yardım etmelerini istedi.

-Arkadaşıda Boğulma tehlikesi yaşadı

Arkadaşının suda çırpındığını gören İdil Yukarı Mahalle Muhtarı Şerif Eğdemir suya atlayarak Ramazan Yağbasan’ı kurtaramaya çalıştı ancak akıntının fazla olmasından dolayı akıntıya kapılan Eğdemir’de boğulma tehlikesi geçirdi.Yağbasan’nın akıntıda kaybolduğunu gören arkadaşlarının haber vermesi ile birlikte olay yerine jandarma, AFAD, itfaiye ve ambulanslar sevk edildi.

-İtfaiye,AFAD ve Jandarma seferber oldu

Kısa sürede olay yerine gelen Cizre Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi, AFAD ve Jandarma ekipleri akıntıda kaybolan Yağbasan’ı kurtarmak için çalışmalara başladı. Olayı duyan köylüler ise nehir kıyısına akın etti. Jandarma'nın geniş güvenlik önlemi aldığı Nehir Kıyısında vatandaşların bekleyişi sürerken çevre illerden Cizre'ye su altı arama ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

-Dalgıçlar su altında,Jandarma Drone ile su üstünde aradı

Arama kurtarma ekiplerinin seferber olduğu olayda nehirde kaybolan 60 yaşındaki Yağbasan’ı bulmak için Cizre Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi su altında, Jandarma da Drone ile kıyı kenarlarında ve ekiplerin ulaşamadığı alanları taradı.

Yaşanan olayın ardından olay yerine gelen Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu,olayla ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra Yağbasan ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.Olayı yakından takip ettiğini belirten Sinanoğlu,suda kaybolan Yağbasan’ın bulunması için Tatvan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibinin Cizre’ye doğru yola çıktığını ve arama kurtarma çalışmalarının titizlike devam edeceğini belirtti.

Haber: Abidin YEL(cizre)

Kimdi?

Ramazan yağbasan, 64 yaşında Sulak Köyü nufüsüna kayıtlıydı. Almanya'da yaşıyordu. İzin süresini geçirmek üzere İdil'de bulunuyordu. Yağbasan yakınları ile birlikte  Dicle nehrine gittikleri ve suya girdiği sırada akıntıya kapıldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2020, 23:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
İdris nas
İdris nas - 4 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. İnşAllah tez zananda cenazası suda bulunur

Memo bafe
Memo bafe - 4 yıl Önce

Sere malbata wi u dostu hewale wi saxbe

Akman
Akman - 4 yıl Önce

rehma xode le tebe xode cehe te bike cennet. Allah ailesine sabir versin. InsAllah yakin zamanda bulurlar :-(

Ayhan Akman
Ayhan Akman @Akman - 4 yıl Önce

Rehma xode le tebe. Xode te efu bike. Iyi kalpli insan mekanin cennet olsun. Allah ailene sabir versin. InsAllah yakin zamanda bulurlar seni.

Mezbah.kaPlan
Mezbah.kaPlan - 4 yıl Önce

Allah.rahmeT.eylesin.mekani.cenneT.olsun insAllah

SIRADAKİ HABER