Timur çemesinde çalışmanın yüzde 60 bitti

sonraki çalışmanın dış çephe çalışması olacağı ifade edildi.

Timur çemesinde çalışmanın yüzde 60 bitti

Belediye Başkanlığı tarafından gün yüzüne çıkarmak için başlatılan çalışma devam ediyor. Timur Çeşmesinin gün yüzüne çıkarma çalışmasının yüzde 60 bitmiş duruma geldiği, sonraki çalışmanın dış çephe çalışması olacağı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 18:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şükrü Külen
Şükrü Külen - 4 yıl Önce

Sayın Lahdo abi ve saygıdeğer İdil kaymakamımız zafer Sağ beyler; gündemdeki konu İdil çeşmesine dair bir İdil'li Süryani çocuğu olarak ve Avrupa'nın birçok ülkesinde bulunan cemaatimizin bir araya gelmesine vesile olmaya çalışan "Saut Azech" (İdilin sesi) sitesinin yöneticisi olarak fikirlerimi saygılarım nezdinde belirtmek isterim.
Süryani İdil halkı dünyanın birçok ülkesine dağılmış olmasına rağmen,hala İdilimize büyük bir özlem ve hasret duyar, damarlarımızda akan kanın her bir hücresindeki heyecan ve hayatta, geçmişimiz olan İDİL ve bu önemli tarihi beldenin belirli kısımları hala mevcut bulunmaktadır, bu önemsediğimiz değerlerimiz arasında da, tabiki suyunu içtiğimiz, gözyaşımız ve can damarımız çeşmemizdir. Ve bu çeşme göçten sonra işlevsiz kalmış ve harap edilmiştir!
Lahdo abinin deyimine katılarak bende altını çizerek belirtmek isterim ki; BİLGELİK; din, dil, ırk ve renk ayırımı yapmadan, çizilen her harita, atılan her fikir, edinilen her iş ve açılan her kapıdır ve siz SAĞ kardeşler bu bilgeliği en doğru bir şekilde halka sunmakta ve ilerici hizmetlerle bu değerli ilçemizin değerine değer katıyor olmanızla size her daim minnet ve şükran borcumuz vardır!
Çeşmenin temizlik ve onarım planı en iyi safhalara gelmişken, sizden son ricamız şudur; bu tarihi çeşmenin üst kısmının emniyet ve güvenlik adına, tarih namına ve mimarlık güzelliği bakımından, kapatılıp güzel bir aydınlatma lambalarıyla ölümsüzleştirilip ebedi tarihe mal etmenizdir?
Sizlere güvencemiz sonsuz, şükranlarımız daimi, saygılarimız hazır ve sevgimiz her daim olmakla beraber, TÜM idil halkını selamlıyor iyi bir gelecek adına yaşasın İDİL diyoruz!
Saygılar, Şükrü Külen

SIRADAKİ HABER