Corona virüsü Çin mi yoksa Amerika mı yaptı? Komplo teorileri akıl alır gibi değil!

ABD Başkanı Trump, en başından beri virüs ile ilgili "Çin virüsü" gibi tanımlamalarla virüsün Çin yapımı olduğu algısı yaratmaya çalıştı. Japon ve Tayvanlı epidemiyoloji ve farmakoloji uzmanları yeni korona virüsün de orijin olarak ABD'de üretildiğini iddia ediyor.

Corona virüsü Çin mi yoksa Amerika mı yaptı? Komplo teorileri akıl alır gibi değil!

Corona virüsü Çin mi yoksa Amerika mı yaptı? Komplo teorileri akıl alır gibi değil! İşte korona gerçekleri...

2019 Aralık ayına kadar hiçbirimiz corona virüs nedir ya da COVID-19 nedir bilmiyorduk. Çin'in Wuhan kentinde bir canlı hayvan pazarında ortaya çıkan ve çok kısa bir süre içerisinde dünya haritasında hızla yayılan korona virüs ile ilgili şimdilerde dünyanın dört bir yanından son dakika haberleri geliyor. Zaten dünyada vaka sayısı 1 milyonu aştı. Kovid-19 ne yazık ki Mart 2020'da da ilk kez Türkiye'de görüldü. 3-4 ay öncesine kadar ne olduğunu bilmediğimiz korona virüsü hem Türkiye'de hem dünyada can aldı, son durum nedir hepimiz merak ediyoruz. Belirtilerine dikkat edilmesi gereken corona virüs aşısı için bilim insanları insan dışı bir gayret içinde. Bir yanda bunlar olurken diğer bir yanda corona virüs ile ilgili komplo teorilerinin ardı arkası kesilmiyor. İşin daha kötü yanı ise bu komplo teorilerinin pek çoğunun akla yatkınlığı. Bu komplo teorilerinin arasında corona virüsün Çin, ABD ve Kanada tarafından üretildiğinden tutun da işin için Bill Gates'in parmağı olduğuna dair pek çok şey bulunuyor. Peki bunlar gerçek olabilir mi? İşte tüyleri diken diken eden corona virüs komplo teorileri.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve oradan tüm dünyaya yayılan korona virüsün bulaştığı kişi sayısı 1 milyon 16 bini geçti. Sayı her geçen gün artıyor. Korona virüs nedeniyle 53 bin kişi ölürken virüse yakalanan 213 bin 164 kişi iyileşti… Son 2 ayda dünyayı kasıp kavuran ölümcün virüsün asıl kaynağı ne? Hastalığa çare bulunabilecek mi? Dünya bu soruların yanıtını arıyor. Bir yandan hastalıkla mücadele edilirken ortaya komplo teorilerinden de geçilmiyor. Korona virüsle ilgili tüm komplo teorilerini sizler için derledik.

VİRÜSÜN ARKASINDA ABD Mİ VAR?

İddiaların ilk sırasında, korona virüsün ilk kaynağının ABD hükümeti olduğu ve bilerek dünyaya yayıldığı yer alıyor. Bu iddiayı ilk olarak, Rus haber ağı Channel One canlı bir haber yayını sırasında ortaya attı. Yayındaki spiker, ABD hükümetinin Çin ekonomisini yok etmek için virüsü bilerek yaydığını söyledi. Spiker, bu iddiasını 'korona' kelimesinin bazı dillerde taç anlamına geldiği gerçeğine dayandırdı. ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında Miss Universe, Miss USA, Miss, Teen USA 'den oluşan üç güzellik yarışma organizasyonu satın almış ve kazananlara taçlarını kendi elleriyle takmıştı. Rus spiker, işte bu yüzden virüse korona dendiğini ve ABD tarafından yapıldığını iddia etti.

ABD Başkanı Trump, en başından beri virüs ile ilgili "Çin virüsü" gibi tanımlamalarla virüsün Çin yapımı olduğu algısı yaratmaya çalıştı. Japon ve Tayvanlı epidemiyoloji ve farmakoloji uzmanları yeni korona virüsün de orijin olarak ABD'de üretildiğini iddia ediyor. Komplolara göre, virüs başka bir ülkede üretildi ve Çin'e getirildi. Bu virüsün orijinali ABD Maryland'daki Fort Detrick askeri biyo-savaş laboratuvarında idi.

BİLGİSAYAR SİMÜLASYONUNDAN 2 HAFTA SONRA VİRÜS ÇIKTI

ABD-Maryland'daki Fort Derick biyo-silahlar laboratuvarı. Korona virüs için 2015'te patent başvurusunda bulunmuş ve 2018'de almış. Ancak aniden Ağustos 2019'da güvenli olmadığı için kapatılmış çünkü pek çok patojenin kaybolduğu anlaşılmış. İkinci adres; Johns Hopkins Üniversitesi. 18 Ekim 2019'de yani Çin'in Wuhan şehrinde korona virüs çıkmadan iki ay önce, Johns Hopkins Üniversitesi'nde "Event 201" korona virüs bilgisayar simülasyonu oynandı.

Bu programın sponsoru Dünya Ekonomik Forumu ile "Bill ve Melinda Gates Vakfı" idi. Senaryo, alınacak tedbirler üzerine ama virüsün adı; CAPS yani Corona virus Akciğer Sendromu. Senaryoya göre, Brezilya'da bir domuz çiftliğinden yola çıkan koronavirüs önce havayolu ile Portekiz'e, sonra ABD ve Çin'e ulaşıyor. Gene senaryoya göre 18 hafta içinde 65 milyon insan ölecek ama belli bir hızda devam edecek, küresel nüfusun yüzde 80-90'ı öldüğünde etkili bir ilaç bulunacak. Bu tatbikata katılan isimler ise şunlar

  • - 2017'den beri Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin başkanı olan Prof. George Fu Gao da var. Kendisi yarasadan geçen virüs ekolojisi ve moleküler biyoloji konusunda uzman.

  • CIA Direktör Yardımcısı Avril Haines ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) başkanı emekli amiral Stephen C. Redd.

  • Adı skandallara karışan Johnson&Johnson'ın (J&J) Başkan Yardımcısı Adrian Thomas. J&J; Ebola, HIV gibi bulaşıcı hastalıklara karşı aşı geliştiriyor.

  • Başka bir isim Lufthansa'dan Martin Knuchel. Lutfhansa, COVID-19 ortaya çıkar çıkmaz bütün uçuşları durdurdu.

  • Bill Gates ve Dünya Ekonomik Forumu'na katılan ekibi.

  • Baltimore'daki Johns Hopkins Medikal Merkezi'nde yapılan bilgisayar simülasyonundan iki hafta sonra Wuhan'da ilk COVID-19 görüldü.

  • BILL GATES KOMPLONUN NERESİNDE?

    Bill Gates, 18 Ekim 2015'te Vancouver'da yaptığı konuşmada, Batı Afrika'da ortaya çıkan Ebola'nın 10 binden fazla kişinin canını aldığını, bir sonrakinin daha kötü olacağını hatta 10 milyon kişiyi öldürebileceğini söylemişti. Komplolara en önemli malzeme de Bill Gates'in konuşmaları oldu. 2019'un Ekim ayında Bill & Melinda Gates Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu ve John Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi ile iş birliği yaparak bir salgınla nasıl mücadele edilebileceğine dair çalışmalar yürüttü.

  • Ancak söz konusu çalışmadan yalnızca 2 ay sonra koronavirüs salgınının ortaya çıkması, komplo teorisyenlerinin Bill Gates'i hedef göstermesine neden oldu. Bazı insanlar, yukarıda bahsettiğimiz 3 farklı kuruluşun da koronavirüsü başından beri planladığını söylüyor. Tepkilerin büyümesinden sonra bir açıklama yapman zorunda kalan John Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi, koronavirüsle bir bağlantılarının olmadığını açıkladı. Komplo teorisyenleri, ayrıca Bill & Melinda Gates Vakfı'nın daha önce bir koronavirüs aşısı patenti alan İngiltere merkezli Pirbright Institute şirketine de fon sağladığını söylüyor. Teorisyenlere göre Gates vakfı, geliştirdikleri aşıyı satabilmek için virüsü bilerek yaymıştı.

  • Konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kalan Pirbright Institute, yalnızca kuşları etkileyen koronavirüsler hakkında aşı geliştirdiklerini ve Çin'de ortaya çıkan koronavirüsle ilgili daha önce bir çalışmalarının olmadığını belirtti. Moderna ve Cure Vac gibi şirketlerin COVID-19 gibi salgın hastalıklara karşı ilaç ve aşı geliştirmek için yıllardır Gates Vakfı'ndan fon aldıkları biliniyor. Buna göre Gates ve Vakfı, uzun zamandır salgın hastalıklara karşı hazırlık yapıyor. 2017'de yapılan Davos Dünya Ekonomik Forumu esnasında Gates, epidemic hastalıklara karşı hazırlık amacı ile bir inisiyatif (CEPI) başlattı. 2019 yılında ise Bill Gates'in salgın hastalık senaryolarına odaklandığı dönem oldu.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER