Hana Pekiş duayla anıldı

Hana Pekiş duayla anıldı

Merhum Melke Nisa’nın eşi, Musa,Suat,Edibe Pekiş’in anneleri Hana Pekiş mezarı başında Papaz Şemun Uçarlı’nın okuduğu duayla anıldı.

Hana Pekiş 1960 yılında hayatını kaybederken, Musa 5 yaşında,Suat 4, Edibe 2 yaşlarındaydılar. Pekiş ailesi sosyal hayatlarına küçük yaşlarda başladılar. Zor bir hayat onları beklerken, annesiz büyümenin acısını hiçbir duygu teselli etmezken, acılı geçen yıları çabuk atlatır zaman hızlı geçer. Musa ve kardeşleri büyürler.Musa 1977 yıllında, kardeşleri sonrada Avrupa’ya göç ederler. Babaları Melke  Pekiş Emniyet’te bekçilik mesleğine devam eder. Melke mesleğin dışındaki zamanlarda evin bitişiğinde bulunan bahçeyi işleterek evin ekonomisine yeni bir gelir kaynağı yaratır. Bu bahçe zamanla idil’de önemli bir mekan haline gelir. Almanya’nın Badviebel şehrinde yaşayan Musa Pekiş Almanya’nın sosyal hayatına çabuk uyum sağlar. Çalışır. Yaz aylarında İdil’e geldiği zaman Süryani’lerin Mor Eşayo mezarlığında yatan Hana annesinin mezarını ziyaret eder. Dua okuduktan sonra hasret giderir. Hüzünlenir. Sabır almak için hac işareti yaptıktan sonra mezarlıktan ayrılır.

Meryem Ana kilesinde bugün yapılan Pazar Ayin’ın ardında, Papaz Şemun Uçarlı Mor Eşayo mezarlığında Hana Pekiş mezarında dua töreni düzenledi. Papaz Pekiş’in mezarı başında dua okuduktan sonra mezarlıkta yatan bütün ölülerin ruhuna atıf etti. Dua törenine Hana Pekiş’in oğlu Musa Pekiş 50'ye yakın Süryani vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Musa dua töreninden sonra Melke Nise bahçesinde annesin hayrına sabah kahvaltısını vererek davetlilerle bir araya geldi. Toplu verilen kahvaltıdan sonra Musa davetlilere sabah kahvaltısına katıldıklarından dolayı herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2021, 13:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Lahdo  sağ
Lahdo sağ - 3 yıl Önce

Anne hasretiyle , büyüyen üç cocuk ,
Annelerine doyamayan bir çocukluk yılları
Ve özlemlerini bir nebze dindirmek ,
Haykırmak bir tutsaydım ellerini ,hissetseydim annemi , anlatsaydım ,
Özlemimi derdimi kederimi dinleseydi
Annem Demek için ana toprakta Annesinin baş ucunda oldu Musa kardeşim , çünkü annelerin gidişi asla kabul etmez gönül zaten onlara ayırdığı
Yer asla boşalmaz . Ruhu şad olsun

İdilhaber editörüne. Kendi adıma teşekkürler. Lahdo sağ

Şükrü Külen İsviçre
Şükrü Külen İsviçre - 3 yıl Önce

Tüm anneler kutsaldır, aynen cennetteki Hana annesi gibi Musa abinin, mekanı cennette, ebedi rahat etsin!
Anne ve memleket; ebedi tarih ve eserdirler, ONLAR hep vardırlar ve onları sevenlerdedirler, çünkü bunlara güdülen sevgi kutsaldır ve işte bu anlamlı manzaradaki görüntüler de bunun en doğal olan cazip örneklerin bir görünüşüdür, bizede yakışan görev bu güzel köylülerimize ve rahmetteki değerlerimize bir SAYGI ve bir SELAM vede Azech'ımız anavatana bir SEVGİ duruşumuzu, arz etmek, onları anmaktır!

Cemal Barcin
Cemal Barcin - 3 yıl Önce

Xude we u tememe miriye me af u magfiretbike Amin

EDIP TAN
EDIP TAN - 3 yıl Önce

Hakkin rahmetine kavusmus merhum hana teyzemize yüce Allahtan rahmet DILIYORUM. BÜTÜN pekis familyesine taziyelerimi ILETIR hayatimiz boyunca yasadigimiz zorluklarin en büyügünü sevdiklerimizi kaybettigimizde yasariz.ölmüs hana teyzeye Allah rahmetlerini bol bol eylesin cennetine buyur eylesin.mekani cennet olsun AMIN. EDIP TAN.

SIRADAKİ HABER