Farklı bir çalışma Kaymakam Sağ’dan bir hoş görü çalışması

Avrupa’da yaşayan Süryani toplumun vatan özlemi İlçe Kaymakamı Zafer Sağ’ın belediye başkalığında vuslat oldu.

Farklı bir çalışma Kaymakam Sağ’dan bir hoş görü çalışması

Farklı bir çalışma Kaymakam Sağ’dan bir hoş görü çalışması

Avrupa’da yaşayan Süryani toplumun vatan özlemi İlçe Kaymakamı Zafer Sağ’ın belediye başkalığında vuslat oldu.

İdil Belediye Başkan vekili ilçe kaymakamı Zafer Sağ, idilde yaşayan ilk toplum, emektar insanlar, ilçe sakinleri, Süryani toplumun talebine hoş görüyle yaklaşarak Aşağı mahallede önemli 2 caddeye Süryani toplumunun manevi değerleri taşıyan iki ismi meclis kararıyla vererek bir ilki yaşattı.

Avrupa’da yaşayan Süryani toplumun vatan özlemi İlçe Kaymakamı Zafer Sağ’ın belediye başkalığında vuslat oldu. Avrupa’ya göç eden binlerce idilli Süryaniler, evlerini, arazilerini, geçmişlerini idilde bırakarak Avrupa’ya yerleştikten sonra idilde bıraktıkları değerlerinin farkına vardıklarını, bir kültür erozyonuna uğradıklarında zamanla anladıklarında idile olan özlemleri daha da acı hale geldiği ifade ettiler. Acılarını gidermek, memleket hazretini en asgariye indirmek için İdil Kaymakamı Zafer Sağ’ın kapısını çalan Süryaniler özlemlerine bir aşama daha yaklaştılar. Süryaniler Lahdo Sağ öncülüğünde idilde bir caddeye, meydana, sokağa Süryani ismi verilmesi talebi İdil Belediye Başkanlığı tarafından kabul edildi. Aşağı mahallede bulunan İki caddeye; birine Meryem Ana Caddesi, Diğerine Mor Şemun Caddesi isimleri belediye meclisi 06.03.2019 tarihinde aldığı 18.sayı kararla verildi. İdil Kaymakamı Zafer Sağ’ın attığı bu adım Süryani toplumunda, medyasında, cemaatleri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı, büyük sevinç yarattı. Süryani toplumu haberi Avrupa’da yayın yapan Süryani TV kanallarında flaş haber olarak geçti. Ayrıca İdil kaymakamına binlerce teşekkür maili İdil haber mailline atarak memnuiyetlerini dile getirdiler.

İdillilerden projeye olumlu tepki

İdil Esnaf Sanatkar Odası Başkanlığı ve STK temsilcileri İdil Belediye Başkanı Zafer Sağ’ın Süryani toplumunun iki manevi değerinin iki caddeye isim olarak verilmesini olumlu karşıladıklarını belirtirken şu açıklamayı yaptılar: “ Süryaniler ilçemizin en kadim toplumuydular. İlçemizi kuran halktı. Bugün baktığımızda bu toplumdan çok az sayıda birkaç aile kaldı, çoğunluk Avrupa’ya göç ederek idilli terk ettiler. Günümüzün koşullarına göre değerlendirildiğinde acı bir durum. Bu acıyı tedavi etmek mümkün değil. Tek tesellisi paylaşmak, yaşatmak, anmak ve anlatmak kalıyor. İlçe Kaymakamımız Zafer Sağ belediye başkan vekilliği döneminde Aşağı mahallede iki caddeye birine Meryem Ana diğerine de Mor Şemun Caddesi isimlerini vermesi ilçe halkını da sevindirmiştir. Kaymakam beyin aldığı bu karar ilçe halkını da olumlu yönde etkilemiştir. İlçe kaymakamına attığı bu adımdan dolayı teşekkür ediyoruz.” dediler

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 21:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
NİYAZİ BİLGİN
NİYAZİ BİLGİN - 5 yıl Önce

KATKILARINDAN DOLAYI İDİL KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SAYIN ZAFER SAĞ BEY EFENDİ VE GİRİŞİMLERİNDEN DOLAYI SAYIN LAHDO SAĞ BEY'E BU VESİLE İLE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

Kerım & vedıa Togan
Kerım & vedıa Togan - 5 yıl Önce

Bir idili bir suryan olarak
Bu tarıhı imzaya adını atan ve öncelik yapan ve bu haberı bizden esırgemıyen
Daıma olup bıttenden haberdar eden
Başta LAHDO sağ kaymakamzafer sağ ve idil habere Teşekkür edıyoruz

Nezir konutgan
Nezir konutgan - 5 yıl Önce

Çok güzel bir duygu,özellikle Avrupa’da yaşayan idilliler arasında büyük bir sevinç yarattı,bunda emeği geçen sevgili İdil halkından değerli insan Lahdo sağ,ve İdil kaymakamı sayın sağ beye çok teşekkür ederiz, İdil haber com yayın yönetmeni,ve İdil belediye meclisine de sevgi ve selamlarını iletir şükranlarımızı gönderir,

Bilen Samoyil
Bilen Samoyil - 5 yıl Önce

Kaymakammımız Zafer Şağ Beye Ne kadar Teşekkür etsek azdır Allah Yolunu Rast Getirsin Allah Razı Olsun

İsa Alyagut
İsa Alyagut @Bilen Samoyil - 5 yıl Önce

Katkılarından dolayı İdil Belediye Başkan vekili ve ilçe Kaymakamı Sayın Zafer Sağ’ın verdiği bu Tarihi karara bütün Dünya’da yaşayan İdil halkını sevindirdi.
Bu katkıda bulunan başta İdil Kaymakamı sayın Zafer Sağ, Lahdo Sağ, Behnan Konutgan, Hanna Karanfil ve İdilde hale yaşamını sürdüren bütün İdilli kardeşlerimize teşekkür ederim.
İdil Kaymakamı Sayın Zafer Sağ bey efendiye üstün başarılar dilerim.
İsa Alyagut.

Simon hanun-Almanya.
Simon hanun-Almanya. - 5 yıl Önce

Ben de bir Asuri süryani olarak Idil şehir başkanlığına bu sağ duyu dan ötürü teşekkür ettim sağolun.

Gorgis Aslantogmus
Gorgis Aslantogmus - 5 yıl Önce

Çok güzel bir fikir Emeği geçen herkese teşekkür ederim

Semun Külhan
Semun Külhan - 5 yıl Önce

Cok güzel bir yaklasim herkese ayriyeten kaymakam beye cok tesekürler saygilar ayriyeten unutulmasin idilin uzun zaman yani 16 senelik bir zaman belediye baskani bir suryani idi unutlmassa cok iyi olacak Rahmeti Hanna sallo yani Aksungur selamlar

SIRADAKİ HABER