Celile Kayır vefat etti

Celile Kayır vefat etti

Süryani hemşehrimiz Celile Kayır yaşadığı İsviçre'de hayatta gözlerini yumdu.

Kimdi?

Celile(Elli) Kayır,05.02.1934 yıllında (Beytzabaday)İdil'de doğdu. Kayır İdil'de uzun süre yaşayarak hayatlarına devam ettiler. Celile merhum Murat Murado Kayır'ın eşiydi. Eşi İdil'de yaşadığı yıllarda Bekçilik yapıyordu. Celile, İdilin tanınmış ailelerinde Yusuf Pulus Elhori Külenin kızlarıydı. Neyle,Behiye,Verde,Şemun,Talita,Türkan, Filiz'in Anneleriydi. Gebro Behnan Sare'nin Tokuşun Kaynanasıydı. Celile Kayır, İsviçre Neuenhof Beldesinde mütevazi hayatını yaşarken ebedi hayatta intikal etti. Kayır Ailesi Celilenin naaşını önümüzdeki hafta içinde İdile getireceği, Süryani mezarlığında aile kabristanında toprağa verileceği belirtildi. İdil haber ailesi olarak Kayır ailesinin başı sağ olsun.

Diyarbakırlı Şair Naim Faik şöyle der.

Sende doğdum,

sende ölmek istedim.

Turrabında gömülsün bedenim ey vatan.

Lahdo Sağ

------------------------

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hanna Karanfil
Hanna Karanfil - 3 yıl Önce

Bu aralarda maalesef vefat olaylarına aşina olduk. Bir taraftan İdil'de bir taraftan Avrupa ülkelerinde bu hastalıktan ve diğer nedenlerden birçok değerlerimizi yitiriyoruz. Hepsine de Allah bol bol rahmet eylesin. Yakınlarının başı sağolsun. Celile Kayır Avrupada yaşamasına rağmen herkes gibi O'nun da aklı davamlı İdil'deydi. O'nun kızı ve damadı İdil'de ev inşa ettiler ve yaşadılar.
Ama ne yazık ki bu fani dünya'dan Celile Abla da göç edip Hakka kavuştu.
Bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyoruz. Akraba ve yakınlarının başı sağolsun. Kayıplarımız için bütün İdil toplumuna başsağlığı diliyoruz.
Bir taraftan Hamburg şehrinde yaşayan İdil'li Efrem Sağlık da vefat etti. Merhum'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Tekrar toplumumuzun başı sağolsun.

İlyas Oylu
İlyas Oylu - 3 yıl Önce

Bu fani Dünya'dan ebedi hayata Allah'ın rahmetine intikal olmuş olan ve mütevaziliği ile tanınan, Merhume Celile Kayır Teyzeyi Allah rahmet eylesin diyorum. Başta Kayır, Külen ve Tokuş Aileleri olmak üzere baki tüm akraba ve yakınlarına başınız sağ olsun diyorum. Mekanı Cennet olsun ve Nur içinde yatsın. Amin

Musa.  Bekiş.
Musa. Bekiş. - 3 yıl Önce

Ebedi. hayata. intikal. etmiş. Merhume. Celil’e. Kayır. Allah. rahmet. eylesin. mekanı. cenet. etsin. ve. Kayır. Ailesine. baş. sağlığı. dilerim. Deyerli. Kardaşim. Lahdo. Sağa. teşekürlerimı. sunarım. Saygılar.

EDIP TAN
EDIP TAN - 3 yıl Önce

ALLAHIN RAHMETINE INTIKAL ETMIS AMCAMIZ KARISI CELILE KAYIRIN ÖLÜMÜ MUNASEBETIYLE TÜM SEVENLERINE YAKINLARINA VE AKRABALARINA BAS SAGLIGI DILEKLERIMI YOLLAR ALLAH ONU GANI GANI RAHMET EYLESIN.RABBIMIZIN BU KUTLU DOGUM BAYRAMINDA INTIKAL EDEN RAHMETLIYE NE MUTLU.RABBIMIZIN DOGUS BAYRAMI BÜTÜN DUNYANIN MÜJDECISI OLUP DUNYANIN SELAMETI ICIN EN BÜYÜK HEDIYEDIR.TÜM HIRISTIYAN ALEMININ BAYRAMI KUTLU VE MUTLU OLSUN.AYRIYETEN RAHMETLI CELILE KAYIRI KISA OZ GECMISINI KALEME ALIP IDIL HABERDE DILE GETTIREN DEGERLI KÖSE YAZARIMIZ LAHDO SAG KARDESIMIZIN HAKKINI YEMEKDE OLMAZ.KENDISINE AYRIYETEN SUKRANLARIMI BILDIRIR TESEKKÜR EDERIM. RAB DUNYAYI BU KORONA VIRUSUNDAN KORUSUN AMIN.

Nezir Konutgan
Nezir Konutgan - 3 yıl Önce

İdilin yine eski bir çınarını kaybetti, yaşam devam ediyor, Tanrı’nın istemi Budur yaşamak ve ölmek. Sürekli emeği geçen Lahdo sağ abemize teşekkür ederim ayrıca kendi sitesinde idil haber de yayınlanan bu taziye mesajları için dayın Abdülrahman kardeşimize ve idil habere sonsuz teşekkürler
Sevgiyle..

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 3 yıl Önce

      XAMME CELILE

Sen; hüzünlü bir hava diye hep beni serinleyeceksin.


Sana dair kapandı, bir ömürlük hüzün, ebedi yaşayacaksın.


Kalplerin en acısını bir ömür taşıdı kalbin, çektiklerinle, kederlerinle,,,,


Bir selam götür çok sevdiğin Şükrü'den o acı ve kırık kalpli Külen amcalara, aziz Şemun'e! 

Kerim Togan
Kerim Togan - 3 yıl Önce

Evet Beşeriyetin üzerinde hüküm,ölüm vardı, ve olacak. Nasıl ve nerede ölüm, geleceği belli olmaz. Ama şu belliki,son Günlerini'de Gurbette (Valat) Hasretiyle gecirse, O zaman nerde olduğunu anlar.
insan ölmeden Ebedi Hayata, Ruhuyla Kalbiyle af etmek, insanlarla temiz olup, (Bğatırdıtğu),Allahsmaladık diyebilmek, ozaman hak ve hukuk Hakimin karşısında içi rahat olacaktır.
Bu vesileyle Gurbet ellerde,Allahın rahmetine kavuşan Gele CELILE' ye ve tüm ölülerimize,Allahtan rahmetler diler. Rab kusurlarını af eder,öbür Dünyada mekanları Cenete olsun.

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 3 yıl Önce

Dünkü Xamme Celile'nin o mübarek günde Rabbe intikali bir tesadüf olmasa gerek, bilindiği üzere Halamız Celile hüzün dolu bir ömre büyük mücadelelerle yüklü olup aynı ömre hüzün doldurmuş ve hemde suskunca hiç kiseye yan etkisi olmadan, yıllarca hayatla zorlu mücadele etmiş, ailesine ve yaşadığı ortamında hem analık ve hemde babalık yükünü kaldırmıştır, mücadelesini sürdürmüştür, ruhbanlık yaşantısına bürünerek, yoldan çıkmadan hep olgunlaşmış zengin kültürü ve zekasıyla adeta karşındaki insanı büyüler olmuştur. Biz burda şimdi, hüzünlerin kadınını anarken ben Yusuf ıl Chory terbiyesine layık biri olan Xamme Celile mizi dedemizin namına saygıyla anıyorum ve ona "zel bashlomo" selamıyla, mekanın cennet olsun diyorum,
SENİ; o hüzün dolu giysilerinle hep hatırlayacağız,
SENİ; o münevver ve bilge dolu şahsiyetinle hep anacağız,
SENİ; kalplerimizde taşıyacak, ebedi unutmayacağız!
SENİ; kalplerimiz ve gözlerimiz SENİ Mesih'in doğuşunda, onun ışığında ve ufkunda HEP göreceğiz!
MESIH'IN MEKANINDA CENNETTE RAHAT VE EBEDI YAŞA!

İdil haber ekibine ve tüm İdil'lilere, Lahdo Sağ abimize ve yorumlarını eksik etmeden bize yakınlık gösterenlere; TEŞEKKÜR borcumuzu iletiyorum, sağ olun, var olun!


SIRADAKİ HABER