Celile Kayır'ın cenaze töreni ve defni

Celile Kayır'ın cenaze töreni ve defni

İsviçre'de hayatını kaybeden Celile Kayır'ın cenazesi 31.12.2020 Çarşamba günü İdil'de olacağı belirtiildi. İdil Meryem Ana Kilisesinde saat 14.30'da düzenlenecek ayinden sonra İlçe merkezi Süryani mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yilmaz külen
Yilmaz külen - 3 yıl Önce

Seni hep rahmete anacagiz topragin bol olsum Amin

Yilmaz külen
Yilmaz külen - 3 yıl Önce

Topragin bol olsum mekanin cennet olsun

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 3 yıl Önce

Önceki yazılarımdan ona dair hislerimi tamamlak isterim:
     XEMME   CELILE 
Hep yarım ve eksiklerle dolu bir yaşama mahkum, gönül kapın hep aralıklı ama gidenler hiç dönmedi ve yine sen herdem usanmadan HEP bekledin, giden gitti ama dönen olmadı ve şimdi işte sende gidiyorsun, bu kez benim gönlüm hoşı değil vede bu kez bekleyecek olan işte benim, yarım bıraktığın o dicle suyumun tatlı aşkı  gibi hep seni ve tüm sana dair olanları bekleyeceğim.
Yaktığın o İlahi mum ışıkları yarıda kaldılar ve hiç sönmeyecek hep yüreğimi aydınlatacaklar, sen ve senden önce göçen Külen'lere bu yürek ve bu gözler hep ağlayacaklar.
Güzel karakterinle gönlüme taht kurdun; yapıtlarınla, bilgeliklerinle, yaşam tarzınla ve çektiklerinle, adeta bir müzelik, tarih ve pahabiçilmez bir şahsiyetinin bir paydası olmuştu işte o senin acı dolu ama tatlı karakterinle SEN XAMME CELILE!
Ve işte bu çok bağlı olduğun hasretlerinle, Azech'e olan aşinanla, ailene olan bağlantınla belirgin karakterin seni bu üst düzeylere hüzünlerinle sürüklemiştir.
Seninle her zaman gurur duymuşum çok sevdiğim Xamme Celile, sen benim nezdimde ata yadigarı, vatan karakteri, dede emsali, dostluğun bir sevgisi gibisin, bu özelliklerin yüreğime nakîş gibi dantel, dantel işlemiştir, seni ne denli ansam yine az gelir, seni ne kadar sevsen yine eksik olur ve sen bu özelliklerinle gözyaşımsın seni ne kadar ağlarsam işte o kadar mest ve mesut olurum!
Bazı insanlar gelişiyle sevindirir ve bazıları gidişleriyle, SEN İSE; gelişinle hep sevindirdin bizleri ve gidişinle de bu kez sevinen sen olacaksındır;  O, HER ZAMAN ÖZLEDİKLERİNE KAVUŞMAN SANA BİR SEVİNÇ VE EBEDİ, MUTLULUK OLSUN, SANA VE SEVDİKLERİNE BİN RAHMET OLSUN, SİZLERİ SAYGIYLA ANIYORUM, BİR ÖMÜRLÜK ÇEKTİĞİN ACILARA BEDEL, CENNET MEKANI SANA VERİLEN ÖDÜL OLSUN!

Azech Mor Eşağya mezarlığında yatan tüm "Azech evlatlarını" hasret ve saygıyla anar, nice rahmetler dilerim!

Gabriel Baydar
Gabriel Baydar - 3 yıl Önce

Alah rehmet butun Aylezine sabir alahdan mekani cenete olsun

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 3 yıl Önce

Ve yine hasretlere devam, hüzünlere kelam vede çok sevdiğim Xamme Celile'ye bir SON selam, ona dair hiç tükenmeyen hislerime DEVAM!

Ömrü boyunca saygı ve sessizlik kayığına binmiş bir kadın Xemme Celile bugün sevgi kayığı olan tabutuyla sevgi denizini baştan başa aşmış bulunmaktadır.
Ben ise seni, engin denizlerdeki sudan ziyade bardak bardak berrak şefkatinle yüzüme suyunu ve sonsuz sevgini serptim.
Dal kırıldığı yerden, insan da kırıldığı kalpten koparmış ve işte SEN bir ömürlük kırık kalbinle sürüklendin ve hayata itaat ettin ama bugün bu kırık kalbini bile yalnız bıraktın, bizler ise senden hiç kopmadık ve kırık kalbini hep kalplerimizde taşıyacağız.
Belkide susmak, gerçeği anlatmanın tek yoludur deyimine hep katlandın ve suskun, sakin bir hayatla kendini özdeşleştirdin ve susarak tüm acılarını o kırık kalbine yükledin ve o hüzünlü gözlerinle hep bizlere yansıttın, ahhh keşke bugün SON bir kez o suskunluğu kırıp biz mahbuplarına o acı dolu içini dökebilseydin ve bir bir özlem ve hasretlerini giderebilseydin, işte o zaman çok sevdiğin bizlerin gözyaşları ANCAK sevince dönebilirdi, çünkü sen hayatı kendine mendil ettin ve o ŞEMUN adlı hırkayla hep gözyaşlarını sildin o pınar gibi damlayan ve hiç bitmeyen sular işte bugün itibariyle tükendi ve kurudu!
Xamme Celile seni; hep iki nefes arasına sakladım, keder deyip hep konuştuğum ve kısmet deyip hep sustuğum, sancılı rüzgarlar bugün büyük yaralarıma değiyor ve hemde seni sürükleyip götürerek.
Sana dair anlatacak çok şey vardır ama bütün bunları yine suskunluğuma sığınarak hepsini kalbime gömüyorum, çünkü ne kadar söylesem ve yazsamda yinede yarım kalacak seni tam yansıtamayacağım bu yüzden bütününü benliğimde taşıyacağım BİR ÖMÜRLÜK!
Şimdi sana bir şiir yazacaktım ama vazgeçtim, çünkü yüreğin yaşamadığına edebiyat ve şiir ne yapsın ve bu dörtlükle şimdilik yetiyor sana:
Asaletin mühüründen bir damgasın.

Mert gözyaşlarıyla ve suskunca uğurlanırsın.

Sevgin ve acın bizde hep yaşadı ve taşıdık seni,

Xamme Calile elveda ebedi, Mersih sevdiklerine kavuştursun seni!

Çok sevdiğin Şükrü'nden ELVEDA!..

SIRADAKİ HABER