"Biz senden razıydık, Allah' ta senden razı olsun. Mekanın cennet olsun güzel insan"

"Biz senden razıydık, Allah' ta senden razı olsun. Mekanın cennet olsun güzel insan"

Mekanın cennet olsun güzel insan. 

Siirt'tin Eruh ilçesinde dünyaya geldi. İlk görev yeri İdil nufüs müdürlüğü oldu. Memuriyet hayatında vatandaşla kurduğu ilişki sayesinde İdil'e çabuk etapta oldu. Kısa sürede herkes tarafından sevilmeye başlandı. Herkesin Şirin abesi oldu. Kurumlara karşı duyulan korku ve iletişimsizlik onun sayesinde aşıldı. Herkesi güller yüzle karşıladı. Korkular sevgiye dönüştü. Herkesin işine koştu, herkes ona koştu, ona sığındı güvenli bir liman oldu İdil'de. Zamanla herkes onu İdil'li olarak kabul etti. Oda bu iltifatı gururla kabul etti. İdil'liyim diyerek Şırnak'ta defalarca bu kabulü dile getirdi. Görevinde yükselerek İlçe Nufüs Müdürü oldu, Vatandaşlık İl Müdürü görevini yılarca sürrdürdü, insanlara hizmet anlayışı hiç bir zaman aldığı mevkillere göre değişmedi. Hangi mevkide bulunduysa bulunsun, alçak gönülüğü, insana hizmet etmeyi bırakmadı. Hizmet etmeye devam etti. 

M. Şirin Dayanan, İdil'de 20 yılla yakın süre yürüttüğü memuriyet hayatından sonra, Şırnak İlçe Nufüs Müdürlüğü görevine atandı. İlçe Nufüs Müdürlüğünden sonra uzun süre Vatandaşlık İl Müdürlüğü görevini yürüterek Şırnak'ta hizmet etmeye devam etti. Şirvan Nufüs Müdürlüğüne atanınca rahatsızlandı. Tedavi gördüğü sırada vefat ederek aramızdan ayrıldı. 

Cenazesi Siirte defin edileceği belirtildi. İdil'de yaptığı hizmetlerden dolayı, olaki insanlar kırılmış, insanları kırmış olabillir. Helallaşma zamanıdır, helallık getirerek ruhuna fatiha okumak en erdemli davranıştır. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2023, 19:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
m.eminboz73200@gmail.com
[email protected] - 13 ay Önce

Şirin Bey'le yakın bir ilişki içinde olmam benim için bir şanstı kanaatındayım. Örnek bir şahsiyetti! Vefatı beni derinden üzdü. Eminim tüm İdil halkı da en az benim kadar üzülmüştür. Lakin İdilliler bir kardeşleri gibi bilirdi. Kardeşi Aziz Bey başta olmak üzere; meslektaşım, arkadaşım Bülent Dayanan Bey' e taziyelerimi sunar Merhum Şirin Bey'e Allah'tan rahmet diliyorum..

Mehmet Emin Özmen
Mehmet Emin Özmen - 13 ay Önce

Mesai arkadaşımızdı. Pozitif bir insandı. İletişimi çok iyiydi. Rabbim onu cennetiyle mükafatlandırsın. Allah gani gani rahmet eylesin. Üzgünüm.

Abdurrahman Baran
Abdurrahman Baran - 13 ay Önce

Aile dostum, büyüğüm, ağabeyim M. Şirin Dayanan'ın kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Dayanan ailesine sabır cemal, merhumun mekanı cennet olmasını diliyorum.

Fikret Saka
Fikret Saka - 13 ay Önce

Çok değerli bir aile dostumu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mekanı cennet olsun ailesine sabırlar diliyorum.

İdris NAS
İdris NAS - 13 ay Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaAllah ölümüne çok üzüldük

Cemal Nas
Cemal Nas - 13 ay Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah

Halef NAS
Halef NAS - 13 ay Önce

ALLAH CC. RAHMET ETSİN. MEKANI CENNETÜL FİRDEVS OLSUN. AİLESİ VE DOSTLARININ BAŞI SAĞOLSUN. DAYANAN AİLESİNE ALLAH SABIR VERSİN. RUHUNA EL FATİHA.

A.Aziz DAYANAN
A.Aziz DAYANAN - 13 ay Önce

Abim M.Şirin DAYANAN için bu güzel yorumunuz için İdil Haber ailesine sonsuz teşekkürlerimi , saygı ve sevgilerimi sunarım. Tüm İdil halkına minnettariz.
Allah tüm ölmüşlerinize rahmet eylesin, sizlere de sağlıklı uzun ömürler dilerim.

SIRADAKİ HABER