Şırnak ve Van Karayolu Dağları 12 tünelle aşacak

Şırnak ve Van Karayolu Dağları 12 tünelle aşacak

Güzergahta yer alan sarp dağlarda toplam uzunluğu 15 kilometre olan 12 tünel açılacak.2023 yılında tamamlanması hedeflenen proje kapsamında, yolun girişi olan ilk tünelin yapımı -Uludere yolunda devam ediyor. Altyapısı tamamlanan tünel 2 bin 845 metre uzunluğunda olacak.Yapılacak 12 tünelin 9'unun , 3'ünün de Siirt sınırları içerisinde yer alacağını belirten  Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Projenin tamamlamasıyla - yolunda 160 kilometre kısalma gerçekleşecek ve mesafe 190 kilometreye düşecek. Konfor ve ekonomik açısından daha az masraflı bir seyahat olacaktır" diye konuştu.

YOL BOYUNCA GÜVENLİK KULELERİ OLACAK

Projenin aynı zamanda bir güvenlik projesi olduğunu aktaran Pehlivan, yolun Bestler Dereler bölgesinde yıllarca terör örgütünün eylemlerini gerçekleştirdiği ve mağaralarda sığınmaya çalıştığı bir noktadan geçeceğini belirtti.

Yolun aynı zamanda terör örgütünün hareket alanını da kısıtlayacağına dikkati çeken  Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bestler Dereler gibi 40 yıldır terörle anılan ve hayvancılığa da uygun bir alanı yeniden vatandaşlarımıza kazandıracağız. Hem vatandaşlarımız daha güvenli bir şekilde hayvancılık ve yayla faaliyetlerini gerçekleştirebilecek hem de  yolu daha konforlu hale gelecek."

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2021, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER