İdil’de 3500 dönüm arazi satışa mı çıkarılıyor

İdil’de 3500 dönüm arazi satışa mı çıkarılıyor

Muğla’da ismi öğrenilmeyen bir kooperatife ait arazinin sit alanı ilan edilmesi üzerine devlet kooperitfe arazisinin bedeline karşılık olarak Türkiye sınırları içerisinde hazine arazisinin bulunduğu bir il ve ya ilçede verebileceğini ifade etmesi üzerine Kooperatif harekete geçerek İdil’de ki hazine arazilerini seçerek ilçede 3500 dönüm araziye talip oldu.

Kooperatif’in İdil’de ki hazine arazilerini seçtiğinin duyulması üzerine vatandaşlar haberi tepkiyle karşıladı. Haberin kısa sürede duyulması üzerine Vatandaşlar, mahalle muhtarları siyasilere, yetkililere çıkarak arazilerin satışına izin vermeyeceklerini belirterek tepkilerinde kararlı olduklarını göstererek mücadelel edeceklerinin işaretini verdiler.  Koopertifin İdil’de 3500 dönüm hazine arazi için talepte bulunduğunu doğrulanırken, 2011’te 2014 yılları arasında hazine arazisini kiralayan vatandaşların bu işlemin dışında tutulacağı ifade edildi. Kooperatifin girişimine tepki veren vatandaşlar Devlet hazine arazisini başka birine satacağına araziyi kullanan vatandaşlara satsın daha iyi olacağını belirterek çözüm önerisinde bulundu. Vatandaşlar kooperatifin girişimlerini iftal etmek için  çapa sarf etikleri belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021, 14:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal Nas
Cemal Nas - 3 yıl Önce

İdil halkı olarak kaç yıldır bu hazine arazileri ekip biçiyoruz ecimrisil paramızı yatırmış bulunmaktayiz ve İdil vatandaşların hakkıdır.Haksizlik olur ve bu işe karşiyiz

SIRADAKİ HABER