Hürmüz ve Şimuni Diril çiftinin "NOSEMA" Belgesel filmi gösterime giriyor

Hürmüz ve Şimuni Diril çiftinin  "NOSEMA" Belgesel filmi gösterime giriyor

2020 Ocak ayında kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan Hürmüz ve Şimuni Diril çiftinin çocuklarıyla geçirdikleri son haftaya tanıklık eden "Nosema" belgesel filmi uluslararası prömiyerini kasım ayında Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali'nde yapacak.

Şırnak'ın Beytüşşebab ilçesinde, Türkiye'nin son Asuri Keldani köylerinden biri olan Kovankaya'da yaşadıkları evlerinden 2020 Ocak ayında kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan Hürmüz ve Şimuni Diril çiftinin çocuklarıyla geçirdikleri son haftaya tanıklık eden filmin yönetmenliğini Etna Özbek, yapımcılığını Burak Karamete üstlendi. "Nosema" Uluslararası Prömiyerini kasım ayında Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali'nde (IDFA) gerçekleştirecek.

'FRONTLİGHT' SEÇKİSİNDE GÖSTERİLECEK

"Nosema" dünyanın en prestijli belgesel festivallerinden olan IDFA'nın, araştırmacı bir yaklaşımla sanatsal bir bakış açısını harmanlayan, günümüzün belki de en önemli meselelerine eğilen belgesellerden oluşan 'Frontlight' seçkisinde gösterilecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2021, 22:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz galiğoğlu
Aziz galiğoğlu - 2 yıl Önce

Kim

Şükrü Külen İsviçre
Şükrü Külen İsviçre - 2 yıl Önce

Diril anne ve babayı saygıyla ve rahmetle anarım. Bu şahsiyetler köyleri ve toprakları uğruna kurban oldular, acı da olsa hikayelerinin ölümsüzleştirilerek filme alınmaları doğal ve onlara yakışan bir saygı, emeği geçenlere teşekkürler derken tüm Mezopotamya insanlarını selamlıyorum.

SIRADAKİ HABER