DEDAŞ'IN Yaptığına bak mahkeme kararına rağmen elektiriği kesti

DEDAŞ'IN Yaptığına bak mahkeme kararına rağmen elektiriği kesti

DEDAŞ vatandaşa, özel sektöre, kurumlara karşı hukukun üstünlüğünü mahkemenin verdiği kararları hiçe sayarak uygulamalarında adeta terör estirerek yaptığı işlerde dikkat çekmeye devam ediyor.

DEDAŞ sosyal yaşamda öncelikli olan su tesislerine, sağlık sektörlerine, konaklama yerlerine zaman tanımadan, ekipleri ile birlikte mekâna baskın yapıp işlem yaptıktan sonra vatandaşın savunmasını kabul etmeden işlemi gerçekleştirmesi vatandaşı canından bezdirdiği ifade edildi. Vatandaşlar, DEDAŞ’ın yaptığı işlemler için hukuka başvurduğu davalarda ise DEDAŞ’ın hukuk davalarında vatandaşların lehine verdiği karaları tanımaması, yasaları üstü davranması ise vatandaşları perişan DEDAŞ’ı dokunulmaz olarak gösterdiği ortaya çıktı.

DEDAŞ, il bazında beş otel’den biri olan, idil’in önemli sektörlerden olan Miroğlu otel ‘in elektriğini keserek karanlığa gömdü. DEDAŞ daha önce otel’de yaptığı uygulamada usulsüz bir şekilde otel’de cezai işlem olarak 69 bin TL para cezası kestiği belirtildi. Otel, kesilen usulsüz cezaya itiraz ederek mahkemede DEDAŞ’a dava açtı. Mahkeme, dava devam ederken  elektriğin kesilmemesi için ihtiyat tedbir koydu. DEDAŞ mahkemenin İhtiyat tedbir kararına rağmen otel’in elektriğini keserek bir ilke imza attı. Miroğlu otelin sahibi DEDAŞ’ın mahkeme kararını hiçe sayarak otelin elektriğini kesmesine tepki vererek şu ifadelere yer verdi.” Bir ülkede bir kişi, gurup yada kurum mahkeme kararını hiçe sayarak başka bir kurumun hukuki haklarını ihlal ediyorsa, o kurum kendini  bu güce karşı savunamıyorsa devletin  meşrutiyeti tartışma konusu olmuştur. Vatandaş DEDAŞ kurumuna karşı çok aciz bir duruma düşmüştür. İstediği kuruma, istediği kişiye istediği muameleyi yapıyor.İstediği cezayı kesiyor. Biz vatandaşlar olarak Hukuk limanına sığınarak dava açıyoruz, lehimize verilen İhtiyat tedbiri kararına rağmen DEDAŞ otel’in elektriğini keserek hukuk kararlarına adeta meydan okuyor. Vatandaşların hukuk limanı sarsıldığı zaman insanlar tedirgin olur, ekonomi tedirgin olur, sığınacak bir güç arar. DEDAŞ bölgede kurumlara karşı, vatandaşlara karşı, özel sektöre karşı adeta terör estiriyor. Hiç kimse DEDAŞ’ın bu uygulamalarına dur diyemiyor. Kimse DEDAŞ’a ne yapmaya çalışıyorsun diye hesap sormuyor. Adeta gizli bir el sanki DEDAŞ’ı koruyor.Dedaş terör estirerek vatandaşı ceza adı altında haraca bağlamış yürüyor.  Biz vatandaş olarak, iş adamı olarak DEDAŞ’ın yaptığı uygulamalardan rahatsızız. DEDAŞ hukuksuz işlemler adı altında ekonomimize saldırı düzenliyor. Bu usulsüz uygulamalar bizi  Tedirgin ediyor.” Dedi

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2021, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER