Balıklar İdil göletinde suyla buluştu

Balıklar İdil göletinde suyla buluştu

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında 2023 yılı balıklandırma çalışması  Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonundan getirilen 84.000 adet sazan balığı yavruları Dirsekli göletine bırakılmıştır. Toplamda ilimize balıklandırma amacıyla 1.842.000 sazan balığı yavrusu ayrıca Ilısu Barajına ekim ayında 800.000 adet Şabut balığı yavrusu bırakılacaktır.
          Yapılan bu çalışmanın amacı İlimizde amatör balıkçılığı geliştirmek, ekolojik dengeyi korumak, baraj ve göletlerimizde balık popülasyonunu artırmak, aynı zamanda bölge halkının hayvansal protein ihtiyacını da karşılamaktır.
        Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2023, 23:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER