Ahmet Yağan'dan Rektör Hoca'ya cevap"Tercih edilmeyen Fakülteleri kurtarmaya bak, bizi bırak hocam.. "

Ahmet Yağan'dan Rektör Hoca'ya cevap"Tercih edilmeyen Fakülteleri kurtarmaya bak, bizi bırak hocam.. "

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış sosyal medya hesabında İdil Ziraat Fakültesini Şırnak'a taşıma gerekçelerini açıklamasına İdil Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağan sert tepki göstererek "yazıklar olsun Hocam" diyerek cevap  vermesi dikkat çekti. 

REKTÖR ALKIŞ'IN AÇIKLAMASI
Rektör hoca gerekçelerini açıklarken sosyal medya hesabında şu ifadelere yer vermişti"
 Ziraat Fakültesinin ayrı bir kampüse alınması merhum Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas hocamız döneminde gerçekleşmiştir. 
 İdil  Ziraat Fakültesi’nin eğitim ve öğretimi sürdürdüğü binanın fiziki ve altyapısı yetersiz durumdadır. 

2. İdil İlçe merkezinde daha önce verilen lojman kiralama yetkisi Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan tasarruf genelgesi çerçevesinde iptal edilmiştir. Bu durum akademik ve idari personelimizin kiralık ev bulma konusunu olumsuz etkilemektedir. 
3. İdil ilçemizde bulunan ziraat fakültemizi tercih eden öğencilere yönelik kamu veya özele ait yurt hizmeti bulunmamaktadır. İdil’deki öğrencilerimiz için yurt temininde bulunmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük, yetkililer İdil merkeze yurt yapmanın bakanlık standartlarına uymadığı belirttiler. İdil merkeze yurt yapılmasının uygun olmadığı ifade ettiler.
4. İdil’deki Fakültemizin gerekli araştırma alt yapısı bulunmamaktadır. Tüm laboratuvarlarımız uygun binalardan dolayı merkezi kampüstedir.
İdilli hemşehrilerimiz, öğretim üyelerimiz için lojman, öğrencilerimiz için yurt, eğitim şartlarına uygun binalar hazır ettiklerinde fakülte talebinde bulunduklarında üstümüze düşeni yapmaya hazırız. İdil'deki Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi ve güçlenmesi gerekeni  yapmaya hazırız. "

AHMET YAĞAN'IN REKTÖR HOCA'YA VERDİĞİ CEVAP

Ahmet Yağan Rektör hocamızın saydığı gerekçeleri okuyunca kendisine yakıştırmadım diyerek kendisine bu sebeblerden dolayı yazıklar olsun diye tepki gösterdim. Hoca devletin kurumunu halk için kullanmalıdır. İmkanları yerel menfaatlar için kullanmamlı. Kendisi bilim adamıdır bu gerekçelerin bir fakültenin taşınmasına sebeb olmayacağını  çok iyi bilmesine rağmen yalan atması doğru gerekçeler söylememesini doğrusunu isteseniz kariyerine yakıştırmadım. Yağan hocanın sergilediği bu davranıştan dolayı kendisine yazıklar olsun diyerek  Rektör hocanın gerekçelerine şu cevabları verdi. " Eski Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz her ilçede bir fakülte bulunsun çalışması kapsamında üniversitede çalışmaşalar yürütüyordu. Bu çalışmalar kapsamında İdil'de Eski Rektör Ali Hoca döneminde Ziraat Fakültesi İdil'de kuruldu. (Prof. Dr.Nuri Nas kurmadı.) Ziraat Fakültesine 3000 dönüm arazi ile birlikte 200 dönüm arazi tahsis edildi. 12 dönüm ilçe merkezinde 1 Ortaokul binası, Karargah binası iki bina daha tahsis edildi. Üniversite bütçesi hazırlanırken hiç bir zaman Fakültenin bina ihtiyacı bütçede yazılmadı. Bütçe sizde duruyor, hazırlanan bütçelere bakabilirsiniz. Öğrenci sayısı 500 geçince KYK yurdu kurulabileciğini sizde bilmektesiniz. Bunu bildiğiniz için Ziraat Fakültesinde açılan Tarım Ekonomisi bölümünü eğitime açmadınız hep engelediniz. Neden sorun kalmayacaktı, bu niyette olduğunuz için bölümü eğitime açmazsınız. Labratuvar ziraat fakültesinin işini gördüğünü sizde bilmektesiniz. Labratuar geçen sene İdil'den üniversiteye taşındı. Parçalar halinde getirmeye devam etiğiniz bir işin sonuda Labratuarı getirdiniz. " diyen Ahmet Yağan Rektör Hoca'ya çağrıda bulunarak açıklamasına devam etti." Hırsızlıkla zengin olunmaz, aksine hırsızlık huzursuzluk getirir. Siz kısa yolu seçmişsiniz, Cizre'den Devlet Hastanesini, İdil'den Ziraat Fakültesini başka kurumları alarak Şırnak'ı güçlendireceğiz, İl olarak tutacağız, düşünceleriniz tümden yanlıştır. Bakın Şırnak halkının sizin bu davranışlarından haberleri yok. Gündem yaratarak başka işlerle uğraşıyorsunuz. Siz sıradan bir vatandaş değilsiniz, İlminle Şırnak il ve İlçelerine katkı sağlamaya bak, kavgayı huzursuzluğu bırak. Üniversitede yeni fakülteler, yeni bölümler açarak gündem oluşturun.  Şırnak Üniversitesinde bulunan 3 Fakülte: Enerji Mühendisliği Bölümü, Maden Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Fakültelerini hiç bir öğrenci tercih etmiyor, Üniversite'de Fakülteler atıl durumda bekliyor, Fakülteri hocam bu bölümleri cazip hale getireceğinize, kapanacak fakülteleri kurtaracağınıza, bu fakültelerin bulunduğu kampüste öğrenci yurdu yokmuy du, var. Demeki sorun bilgide, bilimde dir, idil de değildir. Öğrenci yurdunu sebep göstermeyiniz. Bizdeki varlıkları almanız etik değil. Sizin işiniz çalmak değildir. Bi durun. Bir Besmele çekin. Hepimiz Şırnak'lıyız, hepimizin yatırıma ihtiyacı var. Bu açıklamalardan dolayı yazıklar olsun dedim" diyerek Rektör Hocanın açıklamalarına tepki gösterdi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2023, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER