Mehmet Özmen'in İlk Kitabı çıktı

Mehmet Özmen'in İlk Kitabı çıktı

İdil'li yazar Mehmet Emin Özmen'in ilk kitabı "Çağdaş Mekke İdil " Dua Kitabevi yayınlarından çıktı. Özmen eserinde İdil'de bir dönem yaşanan siyasi olayları kaleme aldığı ifade edildi. 

Çağdaş Mekke İdil Kitabı

Tarihin belirli dönemlerinde baskı, dayatma ve zulümlere maruz kalıp ön plana çıkan ve tarih sayfalarında belirgin şekilde yer alan mekânlar vardır. Mekke, Kerbela, Kurtuba, Gırnata ve Srebrenitsa zulmün ağır yüzüyle karşılaşan mekânlardan birkaçıdır. 1990’lı yıllarda meydana gelen siyasi olaylardan dolayı PKK ile Hizbullah’ın karşı karşıya gelmesine neden oldu. Mehmet Emin Özmen yaşayan olayları kaleme alarak Çağdaş Mekke İdil kitabında topladı. Kitap Dua yayın evinden basıldı ve kitap severlerle buluştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2023, 12:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
M.Emin Bozkuş
M.Emin Bozkuş - 1 yıl Önce

İdil Haber gazetesinin mutevazi, reklamlarını yapmaktan uzak, kendi yağlarında kavrulmayı şükür sayıp razı olan yazarların memleketlerinin tarihini az da olsa kitaplarla gelecek nesile sunup deyim yerindeyse nakş ediyorlar. Ama bakıyorum kendilerini dev aynasında gören bazı yazarların ( tabiki seninde gözünde dev insanlar ve yazarlardır Abdurrahman) sessizliğe bürünmüş görünüyorlar. Memleketine faydalı bir kitap yazma zahmetinde bulunmuyorlar.Sencede dikkat çekici degilmi?

SIRADAKİ HABER