Kerim Gültekin adına Kütüphane açılışı

Kerim Gültekin adına Kütüphane açılışı

Ebuzeyt Çevrim Oymak İlkokulunda, Kerim Gültekin adına Kütüphane ve Zeka oyunları sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Kerim Güktekin kütüphanesi açılış törenine İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Refik Özsoy, İlçe Emniyet Müdürü Ali Pehlivan, Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Kozan, İlçe Mili Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit, Yeniden Refah Partisi ilçe Başkanı Sadullah Yılmaz, Esnaf ve Sanatkar odası Başkanı Nuri Aykan, Şefkat Bakım Merkezi Müdürü Abdullah Kaya, Hesena Aşireti Derneği Başkanı Rıdvan Çevrim ve yönetim kurulu üyeleri, Kurum amirleri, öğrenciler, Gültekin'in ailesi katıldı.

Kütüphane açılış programında, Kerim Gültekin'in oğlu Fikret Gültekin yaptığı konuşmada kendi köylerinin okulunda babası adına Kerim Gültekin Kütüphanesi açmanın haklı gururunu yaşadağını belirterek, bu fırsatının imkanını bize veren İlçe Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne,Okul Müdürlüğüne teşekkür ettiğini ifade etti. Okul Müdürü Fikret Ekeren velilerimizin eğitime duyarlı davranarak okulumuzda Kerim Gültekin Kütüphanesinin açılmasını gerçekleştirmenin çok anlamlı bir girişim olarak kabul etiklerini, başka velilerede cesaret verecek bir davranış olarak gördüklerini ifade ederek şu açıklamada bulundu "Her kütüphane bin hapishane kapatır." Diye Seneca'nın sözü vardır. Kitaplar bizim mazimizde ve günümüzdeki kazanımları,  kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için önemli bir araçtır.Kitap asimilasyonun, mankurtlaşmanın ve öğrenilmiş çaresizliğin önünde en büyük engeldir. Milletçe zengin bir kültüre sahibiz. Beraber kitap okuyarak kültürümüzü geliştirebilliriz, yeni nesil çocuklarımıza okuma kültürünü taşıyabilliriz. Yani çocuklarımıza kitap oku dememeliyiz, onlarla beraber kitap okumalıyız. Bu perensipler temelinde
Kerim Gültekin kütüphanesinin okulumuzda kurulmasına desteğini esirgemeyen herkese; Oymak köyü sakinlerimize, burada bulunanlara ve bulunmak isteyip bulunmayanlara, Sayın Kaymakamıza ve protokol üyelerine, milli eğitim müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunarız. Gün gelir bu kitapları okuyanlar, bizim çocuklarımıza öğretmen olacak, gün gelir bu çocuklar iyi doktor olur bizleri tedavi edecek, gün gelir bu çocuklar yönetici olur memleketi en iyi şekilde yönetecek ." diyen okul müdürü Ekeren den sonra söz alan Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim noktasında ilçede ve köylerde çok önemli işler yaptığını, bu önemli işlerden birininde hepimizin şahid olduğu bugünkü Kerim Gültekin Kütüphanesinin açılışı olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kerim Gültekin Kimdi?

Kerim Gültekin İlçe merkezine bağlı Oymak (Rezok) Köyünde,01.01.1966 tarihinde, Mehmet Emin'in oğlu olarak dünyaya geldi. Sosyal hayatına ticaretle uğraşarak devam eden Gültekin yaz aylarında batı ilerine mevsimlik işçiler getirir geçimini sürdürürdü.İnsan iletişimin yoğun olduğu mevsimlik işçi sektöründe ise kısa sürede başarılı oldu. İşçiler ve toplum tarafından kısa sürede sevilen ve sayılan bir kişi oldu. Toplumsal değerlere, geleneklere bağlı bir kişi olduğu gibi katkı sunan bir şahsiyetti.Kerim Gültekin 15.11.2021'de vefat ederek aramızdan ayrıldı. Ailesi doğduğu köyün okulunda Kerim Gültekin Kütüphanesini açarak ismini yad ettiler. 

Kerim Gültekin Kütüphanesinin kuruluşuna katkı sunan Şefkat Bakım evi Müdürü Abdullah Kaya'ya İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı V. Refik Özsoy, Yılmaz Yapı sahibi Sadun Yılmaz'a İlçe Emniyet Müdürü Ali Pehlivan, Ebuzeyt Çevrim Oymak İlkokulu Müdür Yardımcısına Hüsnü Arİbrahimoğlun'a İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Kozan, Sosyal Medya hesabı yetkilisine İlçe Nufüs Müdürü Ahmet Nas plaketlerini vererek katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2022, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER