İdil'de Özel Eğitim Anaokulu açıldı

İdil'de Özel Eğitim Anaokulu açıldı

İlçe Milli Eğitimine bağlı bir okulun açılışı daha gerçekleşti. Açılan Anaokulda engelli çocukların eğitimin alacağı ifade edildi. 
İdil Özel Eğitim Anaokulu'nun açılışı ilçe kaymakamı Anıl ADIGÜZEL ilçe milli eğitim müdürü Yunus BABAYİĞİT, ilçe milli eğitim şube müdürleri, kurum amirleri,okul müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eğitimde feda edilecek ferd yoktur." sözünü hatırlatan ilçe milli eğitim müdürü Yunus BABAYİĞİT okulun ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Daha önce Bilsem, E-sınav merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezini ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren ilçe milli eğitim müdürü " bugün engelli çocuklarımız için açtığımız bu okulun gururunu yaşıyoruz. Tüm engelleri kaldırarak özel eğitime ihtiyaç duyan 36-78 aylık yavrularımızın ilk adımlarından itibaren yanlarındayız. Okulumuz hafif-orta düzeyde zihinsel yetersizlik, işitme yetersizliği, hafif-orta düzeyde otizmli ile down sendromlu çocuklarımıza ücretsiz olarak eğitim vermektedir. 

"Biz ne yaparsak çocuklarımız için yapıyoruz" diyen ilçe milli eğitim müdürü Yunus BABAYİĞİT; eğitimde kalitenin, erişilebilirliğin ve fırsat eşitliğinin sağlanması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Tam gün özel eğitim hizmetinin her çocuğun hakkı olduğunu belirten ilçe milli eğitim müdürü, İdil Özel Eğitim Anaokulu'nun hafta içi 5 gün ve sınıflarda 2 öğretmen eşliğinde eğitim verdiğini belirtti.
Bu okulun İdilde bir ilk olma özelliği taşıdığını dile getiren Yunus BABAYİĞİT " bu okulumuzda eğitim görecek olan engelli yavrularımız burdan aldıkları eğitimle daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi amaçları için yönlendirebilen bağımsız bir birey olarak yetişeceklerdir." dedi.
Böyle kıymetli bir yatırımın ilçemize kazandırılmasında desteğini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanlığımıza, valimiz sayın Cevdet ATAY'a, il milli eğitim müdürümüz sayın İzzettin AYDIN'a her zaman yanımızda olan ilçe kaymakamımız sayın Anıl ADIGÜZEL'e İdil eğitim camiası adına şükranlarımı sunuyor; emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2024, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER