Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine silahlı saldırı

Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine silahlı saldırı

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlendi

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı duyuruldu. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır.

AFP'nin savcılık açıklamasına dayandırdığı habere göre; polis ve savcılık, saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını teyit ederken, 60 yaşlarındaki saldırganın gözaltına alındığı kaydedildi.

AFP'ye konuşan bir polis kaynağı, "Ateş eden kişi silahıyla birlikte yakalandı. Tehlike geçti. Saldırının nedenleri bu aşamada bilinmiyor” dedi.

Bölgedeki bir esnaf da 10. bölgede Rue d'Enghien'de 7 veya 8 el silah sesi duyduğunu söyledi ve "Tam bir panikti. Kendimizi içeri kilitledik" dedi.

Mahalle sakini Emmanuel Boujenan, saldırganın girdiği bir kuaför dükkanında yakalandığını söyledi.

Öte yandan Paris Savcısı Laure Beccau, saldırıda ölenlerin sayısının 3’e yükseldiğini açıkladı.

Saldırgan 69 yaşındaki bir Fransa vatandaşı

Saldırgan polis tarafından gözaltına alınırken, saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Merkezin hedef alınıp alınmadığına dair net bir bilgi yok.

Bir seyahat firmasında şoför olarak çalıştığı belirlenen saldırganınsa 69 yaşında ve Fransa vatandaşı olduğu kaydedildi.

Saldırgan daha önce kılıçla saldırı yapmış

Poliste sabıkası olduğu belirtilen bu kişinin daha önce 8 Aralık 2021 tarihinde Paris'in 12. bölgesindeki bir göçmen kampını hedef alıp, "ateş açarak ırkçı saldırı" düzenlemek suçundan hakkında soruşturma açıldığı ve daha sonra adli denetim koşuluyla şartlı tahliye edildiği bildirdi.

Kılıçlı saldırının ardından tutuklanan saldırganın 12 Aralık’ta adli kontrol şartıyla cezaevinden çıktığı ve silah taşımasının yasak olduğu aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2022, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER