İdil'de Kütüphanesiz okul kalmadı

İdil'de Kütüphanesiz okul kalmadı

İDİL’DE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Kütüphanesiz Okul almasın projesi kapsamında İdil'in bütün okularında kütüphane açılarak proje gerçekleştirmiş oldu. Kütüphanesi olmayan okul kalmadı. 

Proje kapsamında 2022 yılı içerisinde ilçemiz sınırlarında bulunan tüm okullarda kurulacak kütüphaneler için uygun yerler belirlenmiş, gerekli ekipmanlar bakanlığımız tarafından gönderilmiş ve kurulum işlemleri tamamlanmıştır.

Aynı yıl içerisinde, bu kütüphaneler donatmak ve mevcut kütüphaneleri zenginleştirmek amacıyla kampanyalar düzenlenmiş ve geçtiğimiz yıl içerisinde ilçe genelinde öğrenci başına düşen kitap sayısı 2.10 iken, 2023 yıl boyunca yapılan çalışmalar neticesinde bu sayı öğrenci başına 5.26 gibi Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakama ulaşırken, toplam kitap sayısı 119 bin civarında olduğu ifade edildi.

2022 yılının sonuna yaklaşırken kitabın hayattadaki önemine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus BABAYİĞİT de hız kesmeden proje kapsamında kurulan kütüphanelerdeki kitap sayılarını artırma çalışmalarına devam edileceğini ve öğrencilerin istediği kitaba anında erişimini sağlayacaklarını belirtti. Müdür projenin hayata geçmesinde emeği bulunan herkese de teşekkür etti

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER