Kürt politikacı Londra'da belediye başkan yardımcılığına seçildi

Kürt politikacı Londra'da belediye başkan yardımcılığına seçildi

 İngiltere’de bu ayın başlarında yapılan yerel seçimlerde Londra/Lambeth’te belediye meclis üyesi seçilen Kürt politikacı Serbaz Berzenci, belediye meclisinde yapılan seçimle başkan yardımcısı görevine getirildi.

Göreve başladığı meclise, geleneksel Kürt kıyafeti giyerek gelen Berzenci yemin etti ve “Bir halk temsilcisi olmaktan onur duyduğunu” söyledi.

37 yaşındaki Serbaz Berzenci, dün Lambeth Belediye Başkan Yardımcısı seçildi. Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kenti Hacıava ilçesinden olan Berzenci, yeni görevine ek olarak, bu ayın başlarında Birleşik Krallık yerel seçimlerinde seçildiği bir pozisyon olan belediyenin Çalışma ve Kooperatif meclis üyesi aynı zamanda.

Özgürlük Partisi'nden olan Serbaz Berzenci seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bir insan için toplumuna ve halkına hizmet edebilmek ve halkın gerçek bir temsilcisi olabilmek ve geçmişini unutmamak büyük bir onurdur... Sizlerin güvenini ve beklentilerini karşılamak için tüm gücümüzle çalışacağız" dedi.

Berzenci, Londra Şehir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği alanında lisans derecesi ile mezun oldu.

Yeni Belediye Başkan Yardımcısı, Temmuz ayında komşularından birini yanan bir binadan kurtarmaya çalıştığında medyanın dikkatini çekti.

Berzenci geçen yıl Londra'daki yerel bir haber ajansına verdiği demeçte, "Komşularımdan biri yürümeye başlayan oğluyla birlikte kaçmayı başardı, ancak panik içinde bağırıyordu ve bana karısının binada mahsur kaldığını söyledi" dedi.

Ona yardım etmek için iki kez daireye girdiğini ifade eden Berzenci, "Neyse ki komşumun karısı çıkmayı başardı” diye ekledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2022, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER