İltica edenlerin bir kısmı Türkiye'ye döndükleri belirlendi

İltica edenlerin bir kısmı Türkiye'ye döndükleri belirlendi

Son bir ay içinde, Almanya'ya kaçak yollarla giren Türk sayısı 10.000'i aşarak oldukça yüksek bir seviyeye ulaştı. Almanya'nın İlk Kabul Merkezi'ne kabul edilen bazı Türkler, iltica başvuruları henüz sonuçlanmadan buradan ayrıldı.

Kaçak yollarla Almanya'ya giren ve sığınma taleplerini 'Asyl- Azül' (İltica) şeklinde dile getiren bazı Türkler, Saksonya Eyaleti'ndeki İlk Kabul Merkezi'nde bulunurken kaçtılar.

Bu yılın ilk altı ayında merkezden kaçan toplam kişi sayısı 478 olarak rapor edildi ve bunların yaklaşık üçte biri Türk kökenliydi. Bu kişilerin büyük bir kısmının iltica başvuruları henüz sonuçlanmadan kayboldukları ve muhtemelen tanıdıklarının veya akrabalarının yanına gittikleri düşünülüyor. Eyalet İçişleri Bakanlığı, kaçakların aylık olarak aldıkları yaklaşık 420 euro'luk cep harçlıklarının kesileceğini duyurdu.

Türklerin iltica başvurularını tamamlamadan ülke içinde dağılmaları, çoğunlukla yakınlarının yanında iş bulma veya avukat tutarak iltica sürecini bu şekilde devam ettirme niyetlerinden kaynaklanıyor. Bu ay içinde Almanya'da kaçak rekoru kırıldı ve bir ay içinde ülkeye yasa dışı yollarla girenlerin sayısı 40.000'i geçti. Bu rakamın yaklaşık üçte biri Türk vatandaşlarından oluşuyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2023, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER