DESOB'dan Erdoğan'a 'Elektrik faturaları' raporu!

DESOB'dan Erdoğan'a 'Elektrik faturaları' raporu!

 Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır’da DEDAŞ’ın yüksek elektrik faturalarına maruz kalan esnaf ile vatandaşların sorun ve sıkıntılarını içeren bir rapor hazırladı. Keyfi ve hukuka aykırı fiyat artışlarına değinilen rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi.

Hazırlanan rapor şöyle:

“Devlet eliyle denetlensin”

“Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılarla kapanma aşamasına gelen bu sıkıntılarının giderilmesi için büyük bir mücadele içine giren ve sıkıntılarını atlatmaya çalışan esnaflarımız; son olarak Diyarbakır DEDAŞ A.Ş tarafından çıkarılan yüksek elektrik faturalarına maruz kalmaktadır. Temmuz ve Ağustos 2021 aylarında esnaf iş yeri kiralarının üzerinde veya kiralara eş değer fatura rakamları çıkmıştır.  Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza Elektrik Faturalarında yapılan zamların orantısız bir şekilde faturalara yansıtılması ve ödetilmesi sonucu gelen yoğun şikâyetler üzerine; incelenmek üzere Esnaflarımıza ait Elektrik Faturalarının kıyaslaması yapılarak ekte sunulmuştur. 

DEDAŞ başta olmak üzere özelleştirilen enerji şirketlerinin keyfi ve hukuka aykırı fiyat artışlarının devlet eliyle denetlenmesi ve 2-3 katına çıkan elektrik faturalarına müdahale edilmesini tarafınıza arz ederim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER