MNG Kargo siber saldırıya uğradı: Bazı kurumsal müşterilerine ait kişisel veriler ele geçirildi

MNG Kargo siber saldırıya uğradı: Bazı kurumsal müşterilerine ait kişisel veriler ele geçirildi

MNG KargoKişisel Verileri Koruma Kurumu‘na (KVKK) yaptığı bildirimde, kurumsal müşterilerine ait kişisel verilerin ele geçirildiği ve kişilerin ad, soyad, adres, telefon numarası bilgilerinin sızdırıldığını açıkladı.

Verilerin sızdırılmasının 15 Ağustos tarihi itibariyle başladığı ve durumun ancak 23 Ağustos’ta tespit edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili inceleme sürüyor

Kargo şirketi tarafından KVKK’ya yapılan bildirimde, sistemden kaynaklı bir açık olmadığının düşünüldüğü belirtilirken, “ihlalin, veri sorumlusunun kurumsal müşterilere sunduğu web servis üzerinden, kurumsal müşteriye/müşterilere ait kullanıcı adı ve şifrenin elde edilmesinden kaynaklı olarak, kurumsal müşterinin/müşterilerin hesaplarına yetkisiz erişim gerçekleştiren kişi/kişiler üzerinden sızma şeklinde olduğu” yönünde bir tespit yapıldı.

Konuyla ilgili incelemenin sürdüğünün kaydedildiği bildirimde, ilgili kişilerin veri ihlali ile ilgili https://www.mngkargo.com.tr/iletisim internet sayfası, 0(850) 222 06 06 numaralı çağrı merkezi ve [email protected] e-posta adresinden bilgi alabileceği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER