Taziye yemeklerin önemini bilelim

Taziye yemeklerin önemini bilelim

Şırnak İl Müftüsü Dilek'ten Taziye Yemekleri Kaldırılsın Önerisi

Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek bugün gerçekleştirilen Cuma hutbesine katıldı. Müftü Dilek, İslam dininde büyük bir öneme sahip olan taziye geleneğinden ve taziye yemeklerinden bahsetti.

Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, Şırnak Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Ulu Camii'de verdiği Cuma hutbesiyle cemaatle buluştu. Müftü Dilek, hutbesinde Şırnak'ta sürdürülen taziye geleneği ve taziye yemekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Şırnak'ta Taziye Geleneği

Müftü Dilek, Şırnak'ta devam eden taziye geleneğinin çok güzel ve örnek alınması gereken bir uygulama olduğunu vurguladı. Taziyenin, toplumdaki dayanışma ve birlik ruhunu pekiştirdiğini belirten Dilek, bu geleneğin yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi.

Taziye Yemeklerinin Zorlukları
Günümüzde taziye yemeklerinin aileler için büyük bir maddi yük oluşturduğunu ifade eden Müftü Dilek, pek çok ailenin taziye süresince gelen misafirlere yemek sunmak için zorlandığını dile getirdi. Hatta bazı ailelerin bu masrafları karşılayabilmek adına bankadan kredi çekmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Bu durumun, yas tutan aileler için ek bir stres kaynağı olduğunu belirtti.

Asıl Amaç Merhuma Dua Etmektir

Müftü Dilek, taziye evine gelen misafirlere yemek sunmanın zorunlu olmadığını, esas amacın merhuma dua etmek ve Fatihalar okumak olduğunu vurguladı. Ailelerin bu konuda kendilerini zorlamamaları gerektiğini söyleyen Dilek, "Gücü yeten ve hayır işlemek isteyen vatandaşlar yardımda bulunabilirler, ancak maddi gücü yetmeyen ailelerin borç altına girmemeleri önemlidir," dedi

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2024, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER