Şırnak'ta İsrail protesto edildi

Şırnak'ta İsrail protesto edildi

Şırnak’ta bir araya gelen 12 sivil toplum kuruluşu Filistin’de Hamas tarafından başlatılan “Aksa Operasyonu”na destek vermek amacı ile bir araya gelerek basın açıklaması düzenlendi.

Bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Hamas tarafından İsrail’e karşı başlatılan operasyona destek ve İsrail tarafından yapılan katliamı kınamak amacı ile Sanat Sokağında toplandı. Basın açıklamasından önce Hafız Cahit Özer tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Şırnak Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor diyen Çatı; “Bugün Türkiye genelinde Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız. ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ diyerek Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız ve dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için buradayız” dedi.

İsrail’e giden ABD dışişleri bakanı, “Ben buraya ABD dışişleri bakanı olarak değil bir Yahudi olarak geldim” diyerek bu din savaşı sözüne de destek vermiş oluyor. Kendisi de bir katliam üzerine kurulmuş ABD ve İngiltere bu kanlı rejime destek olması için uçak gemileri gönderiyor. Fransa, Almanya başta olmak üzere AB başkentlerinden de soykırıma destek açıklamaları geliyor peş peşe. Kendisi de soykırımlar üzerine kurulmuş Fransa gibi bazı ülkeler Filistin’i destekleyen eylemleri bile yasakladılar. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku. Kim tanır insanı, insanlığı. Onun için sözün bittiği yerdeyiz, diyoruz. Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz.

“Bu zulüm bütün dünyayı saracak!” O uçak gemilerinin bölgeye sadece İsrail’e destek için gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bütün hesaplar İsrail’in bölgesel planları ve güvenliği için. Güvenlik güçlerimizin Suriye’deki haklı operasyonlarından rahatsız olmaları da bundan. Emperyalistlere güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki; “Daha çok rahatsız olacaksınız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2023, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER