Sabri Sağ vefat etti

Sağ cenazesi Salı günü saat 12:00 de   Friedhofstrasse 23 72202 Nagold ilçe mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Sabri Sağ vefat etti

Sabri Sağ vefat etti

Almanya’da yaşayan Süryani Diasporası hem şehrimiz Sabri Sağ hayatını kaybetti.

Süryani hemşerimiz, sözlü bilge, Hazach çınarı, İdil Haber köşe yazarı Lahdo ve Ferit Sağ’ın Babaları, Hazach’lı Sabri Sağ amca yaşadığı Almanya’da bu sabah hayatını kaybetti. Sabri Sağ, Hazach’ta 1992 yılında Almanya’ya göç etti, vefat edinceye kadar Almanya’da yaşayan Sağ İdil’in tarihi ile ilgili önemli bilgilere sahipti. İdile göç eden Müslümanlar ile Süryanilerin dostluklarına şahit olmuş, önemli sosyal olaylarına tanıklık etmiş, önemli bir şahsiyet ve insanlık dostuydu. Sağ cenazesi Salı günü saat 12:00 de   Friedhofstrasse 23 72202 Nagold ilçe mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 22:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil Örcan
Halil Örcan - 5 yıl Önce

İnşAllah nasılki bu dünyada eşitlikçi adil bilge uzlaşı ve huzur adalet insanıydın;Allah sana cennetlerden cennet nasip etsin Sabri amca....

Betar s
Betar s - 5 yıl Önce

Mekani cennet, nur icinde yatsin.
Bütün SAG ailesine bas sagligi dilerim.

Musa. Bekiş.
Musa. Bekiş. - 5 yıl Önce

Deyerli. Amcamız. Sabri. Sağ. Allah’ın. Rahmetine. kavüştuğü. aramızda. büyük. üzüntü. yaratı. Allah. Rahmet. eylesin. makamı. cenet. etsin. deyerli. Oğlü. Kardaşimız. Lahdo. Sağ. Başi. sağ. olsun. Sevgi. ve. Saygılar.

Ilyas Oylu
Ilyas Oylu - 5 yıl Önce

Atalarımızın topraklarında(İdil) olsun, diyasporada olsun; dürüstlüğü ve duruşu ile tanınan ve ona daima saygı duyduğum Merhum Sabri Sağ Amcaya Allahtan rahmetler diliyorum. Tüm Sağ Ailesine başsağlığı diler, Nur içinde yatsın ve mekanı Cennet olsun diyorum.

Bilen
Bilen - 5 yıl Önce

Allah Rahmet Eylesin Mekani Cennet Olsun Ve Bütün Sağ Ailesine Baş Sağlığı Dilerim

Nezir Konutgan
Nezir Konutgan - 5 yıl Önce

Bir asıra yakın gurbette yaşayan amca sağ’ın Ölümü bizi derinden üzerek ,tüm sağ ailesine başaşağı dilerim,evet o eski bir dev çınardı gülüşü ve tebessümü insanlığa sevinç katardı .Nur içinde yatsın.

Kopar masis
Kopar masis - 5 yıl Önce

Allah Rahmet Eylesin Mekani Cennet Olsun Ve Bütün Sağ Ailesine Baş Sağlığı Dilerim.

SIRADAKİ HABER