Melke Bahçesi hizmete açıldı

Melke Nise Garden yıllar sonra tekrar hizmete açıldı

Melke Bahçesi hizmete açıldı

Melke Bahçesi hizmete açıldı

Geçmiş tarihte, İdilin sosyal hayatında önemli hizmet sektörü olan Melke Nise Garden bügün düzenlenen törenin ardında hizmete açıldı. Açılış törenine ilçe esnafı, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Melke’nin Bahçesi yemek sektöründe hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden İşletme Sahibi Yasin Avşin şu ifadeleri kullandı “ Melkenin Bahçesi İdilin sosyal hayatında önemi olan bir mekandı. İki yıldır yürüttüğümüz restorasyon çalışmaların ardında bugün hizmete açarak sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bahçede yemek sektörü alanında hizmetimize devam edeceğiz.  İdile özgü köfte, yöresel yemekler, sıcak ve soğuk içecekler menümüzde mevcut. İdilin serin akşamlarında farklı mekanda zaman geçirmek isteyen insanlarımıza güzel bir ortam hazırladık. Bu mekanda güzel bir zaman geçirecekler.”dedi

YORUM EKLE
YORUMLAR
İlyas Oylu
İlyas Oylu - 5 yıl Önce

Rahmetli Melke Nise Amca’¬nın bahçesinin tekrar açılışı, biz Süryaniler ve İdil halkı için çok sevindirici bir haberdir. Çünkü böylece, İdilin bir nevi Sosyal hayatı ve yaşam tarzı tarihleşmiş oldu. Sokak isimlerinin değistirilmesi gibi, Bahçenin”Melke Nise Garden” ünvanıyla açılışıda, İdil’in kadim halkının Hiristiyan olduğunu daima gösterecektir. Bu konuda emeği geçen herkese cani gönülden teşekkürler. Bizi güzelim İdil’de olup biten havadislerden daima haberdar eden “Idil Haber”e müteşekkir olup, sağolun varolun diyorum.

kerim Toğan
kerim Toğan - 5 yıl Önce

Gecmişte Cook acı ve sevindirici anılarla dolu olan Merhum Melke Amca'nın Bahcesi yeniden faliyete acılışı, bizi'de sevindirdi. bizimde o bahcede hatıralarımız olmuştur.
Sene 1988 Temmuz Ayinda Arabayla idile gelmiştik, şimdiki Futbol Sahası, eski ismiyle (Meğele) denilen sahada Arabayı Park etim uzun yolculuktan yorulmuş cok acıkmış susamış bir haldeydik,akşam olmuştu yemek zamanı, Akrabalar idililer bizi Meğele'de karşıladılar tabi o zaman Aurupadan Araba gelmiş. O anda Rahmetli Melke Amcanın Bahcesinden yüksek sesler muzikler şarkılar türküler gelmeye başladı tabi Bahceye haber gitti !Aurupadan Araba gelmiş. Bir gördük bizi karşılamaya gelen Rahmetli eski Belediye Reyisi Dayımız Şükrü Tutuş karşıladı,ve Bahcedeki hazırlıkları olub bitenleri ve davetli olan tüm idil vekil ve yöneticileri 30 - 40 kişi, yemek'te davetliydi. Bahceye girdik abo ne gördük oğlak'lar keciler olduğu gibi Mangallar üzerinde dönüyor. Ne tesaduf bu sohbeti kacırırmıyım o zamanlarda Kamera cekmek icin nadirdi,hem o güzel yemekleri ve sohbeti filim halinde cektim. hemde o guzel lezetli yemekleri yerdik. O Güzel Gecenin sohbeti ve anıları filim halen saklıyorum. Cünkü orda olan misafirlerden cok az Hayatta kalanlar var. O Gecenin sorumlusu Başta eski Belediye Başkanı Dayımız Şükrü Tutuş. Ve Bahce sahibi Melke Pekiş Alahin rahmetine kavuştular. O güzel anıları bize hediye buraktılar, onlara ve cümle ölülere Allahtan rahmet eylesin.

Ayrıca yeni işletme sahibi Yasin Avşin'e hayırlı olsun der ve işlerinde başarılar diliyorum.

Musa.  Bekiş.
Musa. Bekiş. - 5 yıl Önce

Hayırlı. oğürlu. olsun. bütün. emeği. geçen. arkadaşlara. salamlarımı. sunarım. Sevgi. ve. saygılar.

SIRADAKİ HABER