İdil’den Almanya’ya yoğun göç

Göç olayının idil toplumunu moralmen olumsuz etkilediği, önlenmesi için gerekli tedbirin alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

İdil’den Almanya’ya yoğun göç

İdil’den Almanya’ya yoğun göç

Hendek olaylarından sonra İdil’den Almanya’ya yoğun bir göçün yaşandığı belirtildi. Göç edenlerin çoğunun Aileler ve gençler düzeyinde olduğu ifade edildi. Şimdiye kadar 5000’inin üzerinde genç ve Ailenin Avrupa’ya göç ettiği tahmin ediliyor.

İdil’den Avrupa’ya son dört yıl içinde 5000 üzerinde insanın göç ettiği belirtildi. Göç eden insanların yüzde seksan’ın genç nüfus olduğu belirtilirken, yüzde yirmi’ninde aileler olduğu açıklandı. Göç olayının Hendek olaylarından sonra hız kazandığı, giderek arttığı belirtildi. Avrupa’ya İdil’den göç etmenin nedenleri arasında işsizlik olduğu belirtilirken çok az sayıda kişinin siyasi olaylardan dolayı göç ettiği de ifade edildi.Almanya ile Avrupa’ya başlayan göç’ün İdilin ekonomisini ve sosyal yapısını vurduğu belirtildi. Yetişen kalifiye elamanların, gençlerin, idilin gelişmesine katkı sağlayabilecek insanların, idilin toplumuna geri dönüşüm yapabilecek bir dönemde göç etmeleri, idilin gelişmesini sekteye uğrattığını belirtilirken, biriktirilen paraların ise işe, yatırıma değil göçe ayrıldığı, binlerce yuronun göçe yatırıldığı açıklandı. Göç olayının idil toplumunu moralmen olumsuz etkilediği, önlenmesi için gerekli tedbirin alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 22:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
hazni kıskın
hazni kıskın - 4 yıl Önce

gitmekte haklılar idil 5 yıl gelişse 10 yıl geriye gidiyor
kalıp ne yapacaklar ididlde

Kimsesiz
Kimsesiz - 4 yıl Önce

Siz ilk önce yazmayı öğrenin ondan sonra göç olayını haber yapın

SIRADAKİ HABER