Selim Akay Şırnak HDP miletvekilli aday adayı

Selim Akay Şırnak HDP miletvekilli aday adayı

Türkiye 28.Dönem parlemento seçimlerine girerken, aday adayları siyasi partilere, miletvekil adayı olmak için başvuruda bulunarak süreci tamamladılar. Başvuru sürecinde, İdil'den 5 kişi Şırnak Yeşil Sol partisine başvuruda bulunarak miletvekil aday adayı oldukları belirlendi. Milletvekil Aday adaylığı için İdil'den, en çok Yeşil Sol Partisine başvuru yapılırken, başvuruda bulunan aday adayların, İdil ikametli olduğu, eğitimli ve bilgili insanlar olmasıyla dikat çekiyor. Yeşil Sol partisine, Şırnak Miletvekil aday adaylığı için başvuruda bulunan 5 kişinin isim listesi şu kişilerden oluştuğu belirlendi. 

1- Hakzan Sadak      Avukat

2- Rezan Buğday      Uz. Doktor

3- Selim Akay            Muhendis

4-Bışar Bayram          İş adamı

5-Niyazi Çevrim          Siyasetçi

Selim Akay, İdil'de doğdu. İlkokul, ortaokul, lise eğitimini idil'de tamamladı. Toplumsal gelişmelere duyarlı olan Akay, Üniversite eğitiminden sonra siyasete girerek, halkına hizmet etmeye başladı. Bir önceki dönemde tekrar HDP partisinden Şırnak Milletvekilli adayı oldu. Gençlerle, Halkla sıcak bir iletişim kuran, halk tarafından sevilen Akay 28.Dönemde tekrar Yeşil Sol Partiden Şırnak Miletvekilli aday adayı oldu. İdil'de yaşayarak sosyal hayatına devam ediyor.

Hakzan Sadak, ilkokul, ortaokul, eğitimini İdil'de tamamladı. Avukat mesleğine Şırnak Barosunda başlayarak icra etti. Halkla doğru iletişim kurduğu için insanlarla sıcak ilişkiler geliştirdi. Toplumsal olaylara duyarlı olan Hakzan Sadak, toplumsal etkinliklerde bulunarak, bir çok önemli  olayın savuncusu oldu. Bir önceki dönem HDP miletvekili aday adayı olan Sadak, bu dönemde Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekil aday adayı olarak başvuruda bulundu.

Niyazi Çevrim, Eski HDP Eşbaşkanı, Belediye Başkan aday adayıydı. HDP çatısında uzun yıllar siyaset yaparak toplumda hizmetlerde bulundu.

Bışar Bayram, ticari işler yaparak sosyal hayatına iş adamı olarak devam etmektedir. Bölgenin önemli aşiretlerine mensup kanaat önderlerinden birinin oğlu olan Bayram, ilkokulu Sulak köyünde, lise eğitimini İdil'de tamamladı. Bir önceki dönemde HDP Şırnak Miletvekili aday adayı olan Bışar bu dönemde Şırnak Miletvekili aday adaylığına başvuruda bulundu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzamanı Doktoru Rezan Buğday, 28.Dönem Şırnak Milletvekiliği için HDP (Sol Yeşiller Parti) partisine başvuruda bulundu.1982 İdil doğumlu olan Buğday, ilkokul, ortaokul eğitimini İdil'de, lise eğitimini Ergani Öğretmen lisesinde tamamladıktan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek doktor oldu. Uzmanlık Eğitimini, Dicle Üniversitesinde Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı olarak tamamlayan Buğday, mecburi hizmetini Cizre, İdil, devlet hastanelerinde tamamladıktan sonra, Diyarbakır özel bir hastanede çalışarak, mesleğine devam etmekte. Rezan Buğday, mesleğini yürütürken aynı zamanda toplumsal gelişmelere, halkın sorunlarına duyarlı davarandığından dolayı, Türk Tabibler birliği başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşunda yönetici ve aktivist olarak çalıştı. Hiç bir zaman sosyal gelişmelerden uzak kalmadan duyarlı davrandı. Memlekteni seven, memleket insanı ile doğru iletişim kuran, işini aksatmadan en iyi şekilde yapmaya çalışan Doktor Rezan Buğday sosyolojik yanını dinleyerek, vatandaşına siyaset alanında daha iyi hizmet vermek, halkın vekiliği gibi kutsal bir görevin sorumluluğunu almak için, Şırnak HDP (Yeşil Sol Parti)'nden Milletvekilli Aday Adaylığına başvuruda bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2023, 19:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat
Murat - 1 yıl Önce

Mehmet Selim akay gazi üniversitesi orman yüksek mühendisi, kamu yönetimi mezunu, c sınıfı iş güvenliği uzmanı, ağaçlandırma müteahhiti, danışmanlık, mahkeme bilirkişi

SIRADAKİ HABER