Mahmut Alınak kansere yakalandı

Mahmut Alınak kansere yakalandı

Halkın Emek Partisi (HEP) eski milletvekili Mahmut Alınak’ın kansere yakalandığı belirtildi.

Mahmut Alınak’ın oğlu Avukat Abdi Bişar Alınak, haberi Twitter’dan açıkladı.

Alınak, paylaşımında, “Sevgili babacım. Az evvel öğrendim kanser bulaşmış baş eğmeyen bedenine... Yazmayayım dedim ama ilk aklıma gelen yine seni tutuklamak isterlerse kanser hastası babamı tutuklayamazsınız savunması... Sonra nicelerimiz hasta olmasına rağmen hala mapus dedim utandım. Bunu da aşarız” ifadelerini kullandı.

Sevgili babacım. Az evvel öğrendim kanser bulaşmış baş eğmeyen bedenine...Yazmayayım dedim ama ilk aklıma gelen yine seni tutuklamak isterlerse kanser hastası babamı tutuklayamazsınız savunması....sonra nicelerimiz hasta olmasına rağmen hala mapus dedim utandım.Bunu da aşarız✌️ pic.twitter.com/4A90bfNPG8

— Av.Bişar Abdi Alınak (@avBisarAlinak) November 19, 2021

Mesajın paylaşılması üzerine çok sayıda kişi “geçmiş olun” dileğinde bulundu.

Mahmut Alınak kimdir?

Kars'ın Digor ilçesinde 1952 yılında dünyaya gelen Mahmut Alınak ilköğrenimini Digor'da, liseyi ise Kars'ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve bu üniversiteden mezun oldu.

Avukat olan Alınak 1987 genel seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) Kars adayı olarak TBMM'ye girme hakkı kazandı. Dört yıl sonraki erken genel seçimlerinde ise Halkın Emek Partisi (HEP) ile SHP ittifakının Şırnak adayı olarak seçimi kazandı. Daha sonra Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı görevini yürüttü.

1994'te milletvekili iken dokunulmazlığı kaldırılan ve Orhan Doğan, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Leyla Zana ile birlikte tutuklanan Alınak, cezaevinde iki kitap yazdı. 1997'de kaleme aldığı Şiro’nun Ateşi adlı kitap, DGM tarafından yasaklandı ancak yasak kararına rağmen büyük ilgi gördü.

Değişik gazetelerde yazarlık yapan ve serbest avukat olarak çalışan Mahmut Alınak, 5 Ocak 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği Kürtçe mektup yüzünden Siyasi Partiler yasasındaki “Türkçeden başka dil kullanmak” yasağına muhalefetten 6 ay hapis cezası aldı. Ceza, 2010’da Yargıtay 7. Ceza dairesi tarafından bozuldu.

2011 yılının Aralık ayında KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Alınak, cezaevinde iki roman yazdı. Kandıra Cezaevinde bir süre tutuklu kaldıktan sonra 18 Temmuz 2012 tarihinde tahliye edildi.

Siyasetçi yazar Mahmut Alınak, 17 Şubat 2020’de çıkarıldığı mahkemece, "devletin birliğini bozmak" iddiasıyla tutuklandı. 13 Mayıs'ta görülen ilk duruşmada tahliye edilen Alınak, 4 ay ev hapsinde tutuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER