Ensarioğlun'dan Demirtaş yorumu

Ensarioğlun'dan Demirtaş  yorumu

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, İstanbul’da Başak Demirtaş’ın adaylık başvurusunua ilişkin yaptığı değerlendirmede "Başak Demirtaş'ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır" yorumunda bulundu. 

Ensarioğlu Selahattin Demirtaş’ın son savunmasında Kürd meselesi hakkındaki çözüm önerilerine ilişkin ise “Sembolik lider olmak istiyor. Öcalan'a alternatif, yaşlandı. Öcalan'ın fikirleri de artık şey görmüyor” dedi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel başkanı  Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağına ilişkin açıklaması ardından başlayan tartışmalar devam ederken, AK Parti'den  ilginç bir çıkış geldi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Başak Demirtaş'ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır" dedi.

KRT TV yayınına katılan Ensarioğlu, Başak Demirtaş'ın “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” açıklamasını değerlendirdi.   

"Bu önemli bir çıkıştır. Rastgele bir çıkış değil" diyen AK Partili Ensarioğlu, konuya ilişkin özetle şunları söyledi:

“Amaç belediye başkanı olmak değil”

“Başak Hanımefendi siyasetçi değil, siyasetçi eşidir. Eşi iyi bir siyasetçi, kendisi siyasetçi değil. Ama önemli bir sembolik isimdir. Bazen bazı seçimler, bazı şeyler ve sembolik isimler üzerinden de yürüyebilir. Eşini ziyaret etti aklına geldi, orada sohbet ettiler, ya bir başvur. Durumu değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmayacağını herkes biliyor. Amacı belediye başkanı olmaksa Diyarbakır Belediye Başkanı da olabilirdi. Daha iyi de oy alırdı. Amaç belediye başkanı olmak değil.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2024, 11:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nuri Onür
Nuri Onür - 4 ay Önce

Çayları giyimine göre servis etmek, çay ocağına seslenirken söylemek çok önemli bir refleks. Merak ediyorum kahveye ilk gelenler çay istendiğinde Gündi deyince ne kadar utanmışlardır. Bu replik çok güzeldir. Lahdo Sağ kalemine sağlık. İdil güzeldir, iyi dir bizim ilçemizdir.

SIRADAKİ HABER