Elfesya DEM Partisinden Belediye Başkan Aday adayı oldu

Elfesya DEM Partisinden Belediye Başkan Aday adayı oldu

Türkiye’de gündem 29 Mart’ta düzenlenecek olan yerel seçimlere kilitlenmiş durumda. Genelden yerele inerken İdil Belediye Başkan aday adayları biraz da çok önem arz ediyor. Bu önem ne iktidar partisinin gündeminde nede DEM partisinin gündeminde. Sadece vatandaşın gündeminde. Yerel seçimin favorisi olarak görünen DEM partisinin seçim kriterleri donanımlı birinin değil aday adayı olan birinin adayı olabileceği yönünden tercih belli etikten sonra umutlar iyice suya düştü, gözler başvuran aday adaylarına çevirdi. Eş başkan aday adayları arasında Elfesya Nas başvuran bayanlar arasında dikkat çeken şimdiye kadar tek isim oldu. 

Yerel seçimlerde DEM, aday adaylık başvuru tarihini 20 Aralık tarihine kadar uzattı. Bu süreye kadar başvuranlar arasında başka bayanlar olmazsa, süre bu başvurularla kapanacağı  belirtildi. 

ELFASYA NAS KİMDİR ? 

1992 yılında idil ilçe merkezinde dünyaya geldi. Selçuklu üniversitesi Tıbbi ve Aromatik bilgiler mezunu,  Anadolu üniversitesi Tıbbi Dökümasyon ve Sekreterlik bölümü öğrencisi olarak öğrenim hayatına devam etti. 24 Haziran 2018 genel seçimlerde İzmir 1. Bölge milletvekili adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimde İdil 1. Sıradan İl genel Meclis üyesi olarak seçildi ve Şırnak il genel meclis eş sözcülüğü görevi, Şırnak yerel yönetimler kurulun ve kurulun eş sözcülük görevlerini yaptı. 09/11/2020 5 il genel meclisi üyesi arkadaşı ile birlikte görevden uzaklaştırıldı. Uzaklaştırmadan sonra İdil Hdp yönetimine güçlendirme ile katılıp örgütleme ve eş saymanlık görevler yaptı. 2021 yılında yeşil sol partisinin Şırnak kurulmasıyla  şuan ki adıyla halkların Eşitlik ve Demokrasi partisi İdil 1. Olağan kongresinde eş başkan oldu. İdil Belediye Başkan Aday adaylığı için DEM partisine başvuruda bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2023, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER